מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון לחתולה שגרה ביחד עם גור כלבלביא14/01/2009
שלום ד"ר. יש לי חתולה בוגרת (3 שנים) בבית ועכשיו הביאו לי גור לברדור (בן 5 חודשים). הכלב מחוסן והוא יוצא החוצה , החתולה יושבת בבית (מעוקרת) ולא מחוסנת. האם עכשיו אני אהיה חייב לחסן את החתולה בגלל שהכלב יוצא החוצה והאם היא יכולה להידבק ממנו במשהו? האם יש צורך בחיסון\טיפול מונע מיוחד כלשהו בגלל חיים משותפים של כלב וחתולה? תודה מראש. לביא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון חתול
ד''ר סמדר טל14/01/2009שלום לביא,
חתולי בית שנשארים בבית אינם מוגנים בפני גורמי מחלה, במיוחד לא כנגד הגורמים הויראליים המצויים בחיסון (פנלויקופניה, הרפס וקליצי) שעוברים גם באוויר. חיידק הכלמידיה שחיסון כנגדו נמצא בתרכיב המרובע, נחשב כגורם מחלה המדביק בעיקר חתולים שיוצאים גם החוצה.
לכן, ללא קשר לתוספת החדשה לביתך, אני ממליצה בחום לחסן את החתולה בהקדם האפשרי לפחות בתרכיב המשולש. גם תילוע (טיפול נגד תולעים) וטיפול כנגד פרעושים ניתן באופן שגרתי ומניעתי בחתולים שנשארים בבית.
לגבי הכלבלב, יש לוודא כמובן שסיים באופן מושלם את סדרת החיסונים טרם יציאתו החוצה. מעבר לכך אין גורמי מחלה העוברים באופן ישיר מכלבים לחתולים. הבאת גורמי מחלה מהחוץ יכולה להיעשות דרך הכלב, דרככם או סתם כך דרך האוויר.
הערה אחרונה וחשובה: החומרים לטיפול נגד טפילים חיצוניים (פרעושים וקרציות) שונים בין כלבים וחתולים. יש לוודא לפני המתן שאתה משתמש בחומר המתאים לבעל החיים הנכון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)