חתול רחוב משלשל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתול רחוב משלשל
    ריטה
    24/01/2009

שלום לכן, אני מאכילה חתולי רחוב בשכונתי ומשתדלת לתת להם טיפול במצבים בהם נדרש אחד,לאחרונה אחד מהחתולים,שאותו ספציפית כבר הוצאתי מסכנת חיים בהיותו בן כשלושה חודשים,משלשל ונראה די מותש, זה חתול שחי בדרך כלל, כלומר אקטיבי מאד בהתאם לגילו,אני אשמח לדעת איך אני אוכל לעזור לו בלי לקחת אותו לוטרינר, האם ישנו טיפול שאוכל לספק לו נגד השלשול. החתול היום כבן חצי שנה. חייבת לעזור לו אם יש לכן תשובות חוץ מפנייה לוטרינר אשמח מאד לשמוע. תודה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתול רחוב משלשל

הוספת תגובה

• שלשול

ד''ר סמדר טל
    24/01/2009

שלום ריטה,
    שלשול הוא סימן קליני כללי שיכול להיגרם כתוצאה ממצבים רבים. גם מחלות סיסטמיות כלליות שאינן קשורות ישירות למערכת העיכול יכולות לגרום לכך, ובחתולי רחוב מגוון המחלות יכול להיות נרחב.
    ראשית חשוב לאושש את החתול ולוודא שהוא מצליח להשלים את כמות הנוזלים המופסדת בשלשול ע"י שתייה. אם הוא לא מעוניין במים רגילים תוכלי לבשל עוף בסיר מים ולתת לו את מי הבישול (לאחר קירור כמובן). לגבי תזונה, רצוי לתת לו תזונה המבוססת על עוף ואורז (בישול נקי ללא שמן, תבלינים או עצמות כמובן) ולקוות שבכך תוכלי למצק את הצואה. תוכלי לרכוש אצל וטרינר טיפול כנגד תולעים ולתת לו, לאחר שיתאושש, שני טיפולים עוקבים כדי להוריד את עומס תולעי המעיים שוודאי קיים.
    חשוב שתדעי שייתכן ולא יהיה די בטיפול קונבנציונאלי זה ויידרש טיפול יותר אגרסיבי בנוזלים במרפאה וטרינרית כדי לאוששו מהמצב בו הוא נמצא
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו