דלקת אוזניים כרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת אוזניים כרונית
    גלי
    28/01/2009

לכלבה שלי (בת שנתיים) יש דלקות אוזניים חוזרות ונישנות, (נראה לי שזה עונתי, יש עונות שיותר ועונות שפחות) שום דבר לא עוזר, לפני כמה חודשים וטרינר הציע לי לנסות אוכל אחר כדי לבדוק אם האוכל הוא שגורם לזה, למרות שידעתי שלא האוכל זה הבעיה (כי כל פעם אני קונה לה משהו אחר) הקשבתי לעצתו וקניתי לה אוכל על בסיס סלמון, האוכל הזה גרם לה לפצעים בכל הגוף וגם האף שלה לאט לאט הפך לאדום ורוד לאט לאט, לקחתי אותה לוטרינר אחר שנתן לה אנטיביוטיקה לשבועיים ואוכל מיוחד יוקונובה דרמטוזיס, עברו כבר כ- 3 שבועות , הפצעים החלימו פחות או יותר בזכות האנטיביוטיקה אך הדלקת באוזן נוראית, הכלבה כל הזמן מתנערת ומתגרדת (פעם היא כבר פוצצה וריד באוזן ועשו לה ניקוז להוציא את הדם וקונוס ובלגן..) וחוץ מזה, היא מאוד מאודדדדד רזתה! רואים לה את כל הצלעות והגומות בגב והיא מחפשת אוכל בצורה כפייתית (היא לא היתה ככה לפני היוקונובה), וחוץ מזה שגם נהיתה לה נשירה לא נורמלית, דיברתי עם הוטרינר כדי שיהיה ברור לגבי כמות האוכל ליום והוא אמר שככה צריך וזה בסדר והנשירה זה בטח מהעונה וגם הבנתי שיוקונובה הוא אוכל שאי אפשר "לשחק איתו", כי זה אוכל רפואי ועדיף לא לתת מעל הכמות המומלצת. אני מוצאת את עצמי כבר שנתיים, כל הזמן מודאגת לגבי הכלבה ועכשיו אני גם מרגישה ממש רע , כאילו אני מרעיבה אותה. אז לסיכום, בעיית האוזן לא נפתרה, וחוץ מזה האוכל לא מספק אותה (ויש לי עוד הרבה ממנו) ונשירה (אגב אני מכירה את הכלבה שלי מגיל 3 חודשים, לא נראה לי שזו נשירה נורמלית...אבל עדיין אין לה קרחות). מה אפשר לעשות??!? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אוזניים כרונית

הוספת תגובה

• בעיות עור ודלקות אוזניים

ד''ר סמדר טל
    28/01/2009

שלום גלי,
    דלקות אוזניים יכולות בהחלט להופיע על רקע של רגישות למזון. גם אם נהגת לשנות לה את המזון לעיתים קרובות, אלרגיה למזון יכולה להתפתח פתאום ללא התרעה מוקדמת. מאחר ויש לך ניסיון עם הסיבוכים האפשריים כתוצאה מניעורי אוזניים (aural hematoma), את וודאי מבינה שדלקת כזו חייבת טיפול. יש לבצע משטח ציטולוגי על מנת לאבחן את סוג הדלקת ולתת טיפול אנטיביוטי בהתאם (גם סיסטמי בכדורים וגם מקומי בטיפות אוזניים). במידה והדלקת לא תשתפר ייתכן ויהיה צורך בהחלפת האנטיביוטיקה בה נעשה שימוש עד לפתירת הדלקת.
    לגבי מצב העור, לא ציינת אם יש אדמומיות או גירוד של העור. במידה ויש כדאי לשלול גורמים טפיליים או מחלות עור זיהומיות כגורמי גירוד. במידה ומדובר בתגובה אלרגית כנראה ויהיה צורך בשימוש במזון היפואלרגני לתקופה ארוכה וכדאי למצוא כזה שיתאים לה. תוכלי להתייעץ עם רופא וטרינר לגבי המזונות ההיפואלרגנים הקיימים והיתרונות של כל אחד מהם.
    חשוב שתדעי שבעיות אוזניים ועור יכולות להיות לפעמים מייגעות ומעייפות ובהתמודדות איתן צריך הרבה סבלנות

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו