מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רבדודי24/03/2009
שלום - האם כלבים -כלבי בית יכולים להיות נשאים של נגיף האיידס
או מחלות זיהומיות אחרות
השאלה קצת מוזרה אני מניח - ננשכתי על ידי כלב כלב ביתי שלי נשיכה הגונה שגרם ל פצע פתוח מדמם בזמן שהוטרינר ניסה להרדים אותו לצורך ניתוח .שחזרתי לאסוף את הכלב באתי במגע עם האזור המדמם של הכלב (תפרים) כאשר ניסיתי להרים את הכלב על מנת לקחת אותו שחזרתי הביתה נחרדתי לראות דם של הכלב על מקום הנשיכה שהייה פצע פתוח טרי -
אני בכל זאת קצת חושש כי ראיתי סימני דם טרי על אזור הנשיכה בכף ידי ?
בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מדבקות
ד''ר סמדר טל25/03/2009שלום דודי,
לא, כלבים הם לא נשאים של נגיף האיידס. בחתולים קיים נגיף דומה מאוד לנגיף האיידס שלנו אך הוא אינו מדביק בני אדם!
מחלות זיהומיות שמסוגלות לעבור ישירות מכלבים לבני אדם הן כלבת, בדר"כ ע"י נשיכה, וחיידק הלפטוספירה שיכול לעבור במגע עם שתן של כלבים. כנגד מחלת הכלבת קיים חיסון חובה, וחיסון ללפטוספירה נמצא בתרכיב החיסון המשושה שניתן כמעט לכל הכלבים המטופלים.
למידע נוסף אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)