מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוק לעזרהאיילת03/04/2009
שלום,
אני זקוק לעזרה יש לי כלבה מעורבת מסוג קטן והיא בת 11.5 בערך לאחרונה גיליתי אצלה מסה תת עורית באיזור הבטן (ליד הרגל הקדמית הימנית) אני לא יודע להגיד אם המסה היתה שם קודם או לא אבל סביר להניח שלא ... האם חייבים להוציא אותה מידיית ? האם צריך לבדוק האם היא ממשיכה לגדול ? ואם כן האם במקרה של צורך בניתוח חייבת להיות הרדמה של הכלבה או שאפשר להוציא זאת בהרדמה מקומית? האם ניתן לברר מהי המסה מהסתכלות או מישוש או שחייבים לדגום אותה ?
והאם כל דגימה נעשית ללא הרדמה ?
אני מודאג מאוד וזקוק לתשובה
תודה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסה
ד''ר סמדר טל04/04/2009שלום מוטי,
ניתן לבצע דיגום של תוכן המסה ללא הרדמה. הפרוצדורה נעשית ע"י דיקור של המסה, שאיבה של התוכן (נוזל/תאים) ובחינה תחת המיקרוסקופ, זו בדיקה ציטולוגית. במידה ואופי המסה יראה אלים ניתן יהיה לבצע הסרה של המסה כולה ושליחה לבדיקה היסטופתולוגית (ביופסיה). הסרת המסה נעשית בהרדמה.
במידה ונעשות כל הבדיקות הדרושות טרם ההרדמה (בדיקת דם מלאה, צילומי בית-חזה וא.ק.ג במידת הצורך) ומבוצעת הרדמה בטוחה בגז, לא צריך לפחד מביצוע פרוצדורות בהרדמה.
בכל מקרה מומלץ לעקוב אחר המסה, למדוד אותה ולצלמה כדי לקבל מושג לגבי שינוים בה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)