בבקשה תשובתך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תשובתך
    שרית
    25/04/2009

שלום,אינני יודעת אם תוכלי לעזור לי בשאלתי אך אשמח אם תוכלי לשפוך לי מעט אור על מות הכלב שלי..
    היה לי כלב מסוג פקינז שנפטר לפני שלושה חודשים), במותו היה בן 14..
    הייתי שמחה אם אולי לפי הסימפטומים שאתאר לך תוכלי לפחות לשער ולהגיד לי ממה הוא מת כי הוטרינר שלנו הניח הנחה מוטעית. אז ככה..
    הוא היה כלב בריא כל 14 שנותיו הוא לא ביקר מעולם אצל וטרינר (מלבד לצורך חיסונים) הוא היה כלב שובב על אף גילו המבוגר היה נמרץ. לילה אחד כאשר חזרנו מטיול, הוא התחיל ליילל ולהקיא. הוא הקיא כמה פעמים, ובבוקר לקחנו אותו לוטרינר שטען שהוא סובל מקלקול קיבה ונתן לו אנטיביוטיקה ומשכך כאבים.בנוסף הוא הנחה אותי להאכיל אותו בחזה עוף חי בלבד ובמים.כך עשינו, יומיים הייתה השתפרות במצבו והוא לא הקיא אם כי גם לא התלהב מהחזה עוף ולאחר יומיים שוב התחיל ליילל ולבכות.ביום א לקחנו אותו לוטרינר שהעניק לו את אותו טיפול עם אינפוזיה כי טען שהוא מיובש ואנטיביוטיקה.בנוסף גם הייתה לו בעיה ברגליים וניכר כי הן מאוד חלשות והוא לא יכל ללכת ולרוץ כמו בעבר. יומיים לאחר הביקור שוב הייתה השתפרות במצבו,אם כי ביום שלישי בלילהחלה החמרה במצבו והוא יילל ובכה והקיא. התקשרתי לוטרינר שלו שהיה באירוע משפחתי וכנראה לא הבין כמה המצב חמור,אמר לי לתת לו רבע כדור אופטלגין ולהביא אותו אליו עד הבוקר.הוא רזה המון וסבל מחוסר תיאבון.כך היה מ2 בלילה כאשר תכננו לקחת אותו לוטרינר בבוקר,ולהשאיר אותו שם כל היום לקבלת טיפול. בבוקר מצאנו אותו במצב רע מאוד,הוא שכב עם ראש מוטה לאחור ועיניים בוהות ללא הבעה, טסנו לוטרינר על הבוקר ובאוטו ההמבט שלו לא היה מפוקס עד שהחל לפתע לנשום בכבדות עם הלשון בחוץ ולפתע היה נראה כי הפסיק לנשום.בנוסף הוא גם סבל מקריסת מערכות ולא שלט על צרכיו.טסתי לוטרינר שבדק לו דופק וקבע את מותו :-( הייתה לו הדרדרות מאוד מהירה, ביום רביעי בלילה הוא החל להקיא וביום רביעי בבוקר (שבוע למחרת) הוא נפטר :-( בנוסף גם 3 שבועות לפני שהחל המקרה נראה כי הוא עייף יותר מהרגיל כי הוא ישן המון, וגם קצת רזה,וגם בעת טיולים רגלו השמאלית האחורית הייתה רועדת וכשהיינו חוזרים מטיול היה צולע אז קיצרתי לו את הטיולים..אינני יודע אם זה קשור לזיקנה או למחלה ממנה סבל..בנוסף גם כחודש לפני המקרה כאשר טיילנו הבחנתי כי יש בפיו עצם שבלע לאחר שניסיתי ככל יכולתי להוציא לו אותה מהפה.חשבתי שאולי העצם הייתה מקור למחלה או זיהום כי באותו ערב היו לו עיוותים מוזרים בפנים והיה כזה אפטי אם כי בבוקר הכל עבר והוא חזר לעצמו.
    הייתי מאוד מאוד שמחה אם תוכלי לתת לי את דעתך בעניין ולנסות לשער ממה מת הכלב שלי..מקווה שלא בלבלתי אותך יותר מדי...תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תשובתך

הוספת תגובה

• כלב חולה

ד''ר סמדר טל
    27/04/2009

שלום שרית,

ראשית כל אני משתתפת בצערך ואני מבינה שאת עדיין מנסה להתמודד עם האובדן. מבחינת סיבת המוות קשה מאוד ולמעשה בלתי אפשרי לדעת את הגורם. במקרה הנדון, גם בניתוח שלאחר המוות, קשה היה לאתר את הגורם מאחר וודאי ונתרחשו שינויים משניים רבים. הקאות וסימנים של מערכת עיכול הם סימן קליני מאוד כללי ויכול להיות קשור לבעיות במערכת העיכול עצמה ובעיות רבות מחוץ לה (כבד, כליה, לבלב, דלקות, זיהומים, גידולים וכ'ו). העיוותית שציינת קשורים אולי למצב נוירולוגי (מצב של מערכת עצבים) בו היה שרוי כלבך אך גם כאן ייתכן ומדובר באפקט משני. לא ציינת אם בוצעו בדיקות דם או בדיקות דיאגנוסטיות אחרות שיכולות למקד את את החיפוש ועל כן בשלב זה לא ממש אוכל להתקדם בניתוח של המקרה.
    חזקי ואמצי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

שרית
    28/04/2009

ד"ר סמדר טל היקרה, ראשית כל ברצוני להודות לך על תשובתך..
    אני אכן עדיין כואבת את אובדנו וכל סימני השאלה מקשים עליי אף יותר.
    לשאלתךהכלב שלי לא עבר בדיקות דם או בדיקות דיאגנוסטיות מאחר והוטרינר הניח הנחה מוטעית ואמר כי הכלב שלי ממש לא הולך למות ושמצבו טוב לא ראינו בכך צורך...במבט לאחור חבל מאוד שכך...
    שאלה נוספת לי אלייך שמאוד מטרידה אותי..
    כאשר הלכנו לקבור את כלבי, כ30-40 דק לאחר הביקור אצל הוטרינר, הוא היה עטוף בשקית ניילון שחורה, וכאשר הנחנו אותו לפני שכיסינו אותו אני זוכרת שקלטתי תזוזה מתוך השקית. חברה שלי טענה שזו הרוח, ומבירור שעשיתי בנושא אמרו לי כי יש רפלקסים לבני אדם כמו לבעלי חיים לאחר המוות. באותו רגע לא בדקתי כי הייתי במצב לא טוב וגם הוטרינר בדק לו דופק וקבע את מותו.
    אני מתביישת לשאול אותך זאת אם כי זה ממש רודף אותי.
    האם זה ייתכן כי אלו היו רפלקסים לאחר המוות?מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר סמדר טל
    29/04/2009

שוב שלום שרית,
    אני יכולה לנחם אותך בעובדה שכלבך סבל ממצב מאוד אקוטי וככל הנראה מדובר היה במחלה קשה שאכן הביאה למוות תוך זמן קצר, כך שיש סבירות גבוהה, אם כי לא ניתן באמת לדעת, שגם עם איבחון מדוייק וטיפול אינטנסיבי התוצאה הייתה דומה.
    כן, גם לכלבים ולבעלי החיים האחרים יש פירוק של מטען שמצטבר בתאי השריר והעצבים לאחר המוות ולפעמים יש תנועת שרירים והפעלת רפלקסים לאחר המוות.
    אין צורך להתבייש והרגשות שלך לגמרי מובנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר, יש לי שאלה אחרונה...

שרית
    01/05/2009

תודה סמדר על תשובתך,ברצוני לשאול אותך שאלה נוספת ואחרונה...
    ככה,הכלב שלי נפטר בינואר.. ובנובמבר קרה לו משהו שלא קרה לו בעבר ושלא ייחסתי לו יותר מדי חשיבות,אך עקב מותו אני תוהה אם יש קשר בין הדברים..
    הוא היה כלב מאוד מאוד שקט אם כי שובב ומלא חיים :) בנובמבר,הוא היה יכול לשבת בשקט כמו תמיד בסלון ופתאום התקף נביחות חזקות לא מוסבר,כאשר לא היה לנו מושג מה הסיבה,מה גם שלא הושמעו נפצים או רעש כלשהו שפחד ממנו,היה נובח ככה גם באמצע הלילה ממש בצורה אגרסיבית (לא היה מדובר ביללות של בכי אלא ממש בנביחות) כאילו נכנס בו איזה דיבוק והיה מאוד חסר מנוחה ורצה את תשומת לבנו .. מה שלא קרה לו כל ה14 שנה שהיה ברשותי...
    בוקר אחד אחרי לילה של נביחות גילינו שהוא פשוט ברח מהבית אולי משהו בחוץ הטריד אותו, (בנוסף לנביחות הוא היה מאוד חסר מנוחה)אם כי תודה לאל מצאנו אותו.
    לא נראה לי שזה נבע מהיותו מיוחם כי כמו שכבר ציינתי כל ה14 שנה לא קרה כזה דבר..זה נמשך בסביבות השבוע וחצי שבועיים..
    האם לדעתך זה היה כבר אז קשור למחלה שהתפתחה והתפרצה עם הזמן וכי הנביחות בעצם נבעו מכאבים? האם נתקלת פעם בכזה מקרה מוזר?

בנוסף ברצוני שוב להודות לך על כל תשובותייך,
    שיהיה לך שבת שלום!

שרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר סמדר טל
    02/05/2009

שלום,
    בהחלט ייתכן שיש קשר בין הדברים. בכלבים ידועים התקפי עוויתות (התקפים אפילפטיים) שבאים לידי ביטוי בנביחות ללא סיבה מוצדקת ובצורה חריגה כמו שאת מתארת. בגלל הגיל המאוחר בו הופיע לראשונה התקף שכזה נראה כי לא מדובר באפילפסיה אמיתית אלא במחלה אחרת שהביאה להופעת ההתקף (במידה ואכן היה מדובר בהתקף עוויתות). מחלות שיכולות להביא לעוויתות יכולות להיות מחלות כבד, כליה, חוסר איזון במלחים, מחלות הורמונליות, גידולים שונים, גידולי מוח ועוד מצבים רבים ומגוונים.
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר טל סמדר

שרית
    06/05/2009

תודה על המענה (המאוד זריז יש לציין) עזרת לי מאוד..
    למרות שכנראה לעולם לא אדע את הסיבה האמיתית שממנה נפטר הכלב שלי אני לפחות מתנחמת בעובדה שהוא נפטר בגיל מבוגר ושכל חייו היה כלב בריא ושמח :)

המשך יום טוב!
    שרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו