מה זה יכול להיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה יכול להיות
    דנה
    26/05/2009

יש לי כלבת יורקשייר בת שנתיים וקצת. היא אמורה החודש-חודש הבא לקבל מחזור ובכוונתנו לעבר אותה לראשונה. לפני שלושה ימים בבוקר בעלי ראה בסמוך למקום השינה שלה כתם דם על הרצפה בקוטר של כ-7 ס"מ. הוא ניקה את הדם, בדק אותה וראה שהיא בסדר וכשהוריד אותה לטיול אמר לי שראה מעט דם על הצואה שלה. במהלך היום היא התנהגה כרגיל וגם הקקי שלה בסדר וללא דם. אבל מאז, הטיולים איתה נמשכים יותר זמן מבדרך כלל עד שהיא עושה פיפי. מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה יכול להיות

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר סמדר טל
    26/05/2009

שלום דנה,
    דימום באיזור האחורי יכול לנבוע מדימום מהרקטום שיכול להיות קשור למערכת העיכול או לפציעה באיזור האנוס וייתכן גם דימום מהוגינה שמקורו במערכת השתן או במערכת המין.
    אני מציעה לגשת עם הכלבה למרפאה וטרינרית כשאתם מצוידים בדגימת שתן ובדגימת צואה כדי להקל על תהליך האבחון. במידה ומדובר בדימום מהוגינה שמקורו ברחם ייתכן ויובצע משטח וגינלי על מנת לבדוק את שלב הייחום.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    26/05/2009

אבל מאז אותו היום לא היו דימומים יותר (משום מקום, ואני בודקת אותה כל הזמן...). יצויין שאני איתה בבית כך שאם היא היתה מיוחמת הייתי שמה לב שהיא מלקקת את עצמה יותר (כפי שאכן היה בשני הייחומים הקודמים...). האם יכול להיות שמדובר על דלקת בדרכי השתן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר סמדר טל
    28/05/2009

כמו שציינתי, ייתכן ומדובר בדימום שמקורו בדרכי השתן או דימום מפי הטבעת שקשור במערכת העיכול. מומלץ לגשת איתה למרפאה כשאתם מצוידים בבדיקת שתן וצואה כדי להאיץ את התהלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מורידים לכלב קרציות ופרעושים ?

מירית יוסף
    30/05/2009

היי , שמי מירית ויש לי בעיה :

לכלב שלי יש קרציות ופרעושים
    ואני לא יודעת איך להוריד לו אותם !

אז אני שואלת איך מורידים לו את זה ???
    באילו תכשירים להשתמש ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרציות ופרעושים

ד''ר סמדר טל
    30/05/2009

שלום מירית,
    ישנם מגוון תכשירים המיועדים לטיפול נגד פרעושים וקרציות. אני ממליצה לבחור בתכשיר שניתן באמפולה אותה שוברים ואת התכולה שלה מניחים על-גבי העור במקום אליו הכלב לא יכול להגיע בליקוק. יש לבחור בחומר המתאים לגילו של הכלב (מינונים אחרים לגורים ולבוגרים) ולמשקלו (מתן של מינון יתר יכול לגרום נזק לכלבך).
    חשוב לדעת שגם את הבית ו/או החצר יש להדביר בצורה מקצועית בהדברה הבטוחה לחיות מחמד. במקרים של נגיעות חריפה יש לערוך מקלחת הגונה (מבלי להרטיב ראש ואוזניים) במים פושרים וממש לקרצף בשמפו המיועד לעור של כלבים את העור והפרווה. את הקרציות ניתן לפלות באופן ידני.
    במידה ובחרת בחפיפה יש להניח את אמפולה על עורו של הכלב רק לאחר יומיים-שלושה בכדי לאפשר ספיגה של החומר בצורה אופטימלית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להוריד קרציות ופרושים

ליאור
    06/06/2011

כדי להוריד לכלב קרציות ופרושים יש מספר דברים:
    1.אפשר לעשות חיסון במידת הגיל.(לפחות בן 4 חודשים)
    2.יש ספרי לכלבים גם במידת הגיל (לפחות בן 3 חודשים )
    3.כמו שלילדים יש כינים ככה גם לכלב ואפילו יותר גרוע. אפשר
    לקחת מסרק סמיח וכערה במים כל פעם שיהיה קרציות / פרושים
    על המסרק הסמיח תכניסי תמסרק למים עד שהפרושים והכינים ירדו
    מהמסרק וימותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו