החתול מוציא את הקטטר - מה עושים??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החתול מוציא את הקטטר - מה עושים??
    ורה
    04/06/2009

שלום,
    החתול המקסים שלי עבר (כנראה) תאונה לפני שבועיים וחצי, ובעקבותיה איבד את היכולת לעשות פיפי וקקי.
    בבית חולים וטרינרי אמרו שכנראה יש לו שבר בעמוד השדרה, למרות שלא רואים בצילום, ולדעתם העצבים נקרעו.
    הם העריכו שייקח הרבה זמן עד שיחזור לעשות צרכים, אם בכלל (נתנו 10-20% סיכוי, אם יוחזק עם קטטר+ חוקנים במשך 3 חודשים).
    למרבה ההפתעה החתול החמוד חזר לעשות קקי יומיים בערך אחרי שחזר מבית החולים.
    פיפי הוא עדיין לא עושה, ולכן חייב להיות עם קטטר + אנטיביוטיקה.
    הוא אוכל,שותה, מצברוח בסדר בסך הכל ,אבל הבעיה הענקית היא שהוא מוריד את הקטטר כל פעם.
    בפעמים הראשונות הוא הצליח להוריד את הכובע, וכך הוציא את הקטטר, אז קשרתי לו את הכובע קשרים שונים ומשונים, אבל בפעם האחרונה הוא הצליח להוריד את הקטטר כשהיה עם הכובע.
    מה עושים??
    אני תופסת אותו בבית מנסה להגיע לקטטר עם היד, ולפעמים מצליח, ככה שזה רק עניין של זמן עד שיוציא אותו שוב...
    כבר הכניסו לו קטטר 6 פעמים בשבועיים וחצי האלה.... יאוש...
    היום גם ראיתי שיש לו קצת דם בשתן (לא דם ממש, אבל גוון ורוד).
    אודה לעצה!
    ורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קתטר שתן

ד''ר סמדר טל
    04/06/2009

היי ורה,

לצערי, חתולים כמעט תמיד מגלים דרכים להוציא את קתטר השתן שלהם.

את יכולה לנסות להשתמש בקולר אליזבתי בגדלים שונים או מחברות שונות, כל עוד הם לא מפריעים לתפקוד שלו. עם זאת, סביר להניח שבחלוף כמה זמן הוא שוב ילמד לשלוף את הקתטר גם עם הקולר השונה והחדש.

במידה שזה אפשרי, תשאלי בבית החולים אם יוכלו ללמד אותך לשתן את החתול. במקרים מסוימים זה קשה עד בלתי אפשרי ובאחרים פשוט למדי. במידה שתוכלי להגיע למצב שאת משתנת את החתול בעצמך, בבית, כמה פעמים ביום ובאופן יעיל ומוחלט, אולי תוכלו להימנע משימוש בקתטר. כאמור, לא תמיד ניתן לעשות זאת ועליך לדון בכך עם הרופאים המטפלים בבית החולים.

הדם יכול להיות כתוצאה מדלקת בדרכי השתן או בעקבות ניסיונות השליפה של הקתטר. את זאת תוכלי לבדוק בבית החולים.

צר לי שאין לי פיתרון קסם להציע לך במקרה זה. אני מקווה מאוד שהיכולת לתת שתן תשוב אליו בקרוב.

אל ייאש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו