צינון הפרשות מהעיניים פרעושים בחתול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צינון הפרשות מהעיניים פרעושים בחתול
    אני
    08/06/2009

יש לי בחצר בסביבות ה-20 חתולים, מתוכם יש גם 6 גורים.
    לפני כמה זמן נכנסו אלינו הביתה מהחצר חתולה צעירה בת פחות משנה ועוד חתולה מאוד זקנה(בת 28).
    החתולה הצעירה נכנסה להיריון לפני שהספקנו לעקר אותה ולקח גם זמן לביית אותה(בהתחלה היא לא נתנה לגעת בה, עכשיו היא בוטחת בנו לגמרי אז לא נותנת לוטרינר להתקרב).
    יש לנו בנוסף עוד כלה בת 8 בבית.
    עכשיו לבעיה, החתולה הזאתי מהיום שהגיעה ראינו שהיא מאוד מאוד חולה, בהתחלה הייתה לה מחלה שגורמת לה לפגוע בעצמה(לגרד את עצמה עד מצב של דימום- הוטרינר אמר שזה בגלל שהיא לא מזהה את זה כשחלק מהגוף שלה ולכן היא מגרדת את העור), קיבלנו כדורים נגד זה וטיפלנו בזה(והיא קיבלה גם 2 זריקות).
    לפני שבוע היא המליטה, 3 גורים בריאים. בזמן ההיריון היא הייתה קצת מצוננת אך לא משהו רציני, בזמן האחרון היא התחילה להתעטש הרבה ויש לה גם נזלת, בנוסף יש לה הפרשות קטנות מעין שמאל ורואים בשתי העיניים מעין קצוות כאלה כאילו יש שמה עפעף שלישי או משהו בסגנון, הוטרינר אמור להביא היום מרשם לאנטיביוטיקה וכו', אבל השאלה שלי מה עושים עם החתולה? היא חולה כרונית וכבר קשה לטפל בה...
    נ.ב
    אם מישהו יוכל לעזור לי, יש לה פרעושים וכשנתנו לה אדבנטג' הם נעלמו, לאחרונה הם חזרו והבעיה עכשיו שיש פרעושים גם על הגורים בני השבוע, אפשר לטפל בה עם אדבנטג', אבל מה עם הגורים? לפי ההיגיון אם ניתן לה אדבנטג' אז כל הפרעושים יקפצו לגורים... מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בפרעושים ובדלקת עיניים

ד''ר סמדר טל
    09/06/2009

שלום רב,

בעונת הקיץ יש פרעושים רבים וחשוב לטפל בחתולים בוגרים החיים בחוץ בתדירות גבוהה, אפילו כל שלושה שבועות באמפולה מתאימה. בגורים בני פחות משמונה שבועות לא ניתן להשתמש באמפולות אולם ניתן למרוח עליהם תרסיס נגד פרעושים, כמו תרסיס פרונטליין.

מאחר שהחתולה חולה באופן כרוני טוב שלקחת אותה לווטרינר. במידה שהטיפול האנטיביוטי לא יעזור מוטב שתתיעצי בו לגבי בדיקות נוספות- כמו בדיקות דם. חשוב לציין בפני הווטרינר שיש לה גורים מאחר שיש אנטיביוטיקות שאינן מתאימות לחתולות מניקות.

בינתיים השתדלתי לדאוג לה לסביבה נקייה ונוחה, לטיפול קבוע בפרעושים וגם נגד תולעים (הם נדבקים בתולעים כאשר הם נגועים בפרעושים), למים טריים ולמזון חתולים איכותי.

רפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בעיה שעלתה היום בקשר לגורים

אני
    09/06/2009

רק אחד מהגורים בני השבוע פתח עיניים, הן היו פתוחות בערך יום וחצי ואז פתאום נראה כאילו העין הימנית שלו נדבקה או משהו והוא לא יכול לפתוח אותה(ויש פס שחור כזה לרוחבה), מה עושים? אפשר לפתוח לו אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות עיניים בגורים

ד''ר סמדר טל
    10/06/2009

שלום,

לפעמים גורי חתולים סובלים מדלקות עיניים ומהפרשות. במקרים מסוימים הפרשות אלה יכולות לגרום לסגירה של העין ו"הידבקות" העפעפיים זה לזה. במקרים אלה צריך לנקות את ההפרשות היבשות ולפתוח את העין. כמובן שעל כל זה להיעשות בעדינות. לרוב מומלץ למשוח משחת עיניים וטרינרית כדי לטפל בדלקת. אפשר לפנות לווטרינר כדי לקבל הדרכה על אופן ניקוי העיניים ולרכישת משחה מתאימה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו