בבקשה תענו לי - לברדור אגן C

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תענו לי - לברדור אגן C
    אורי
    15/06/2009

שלום.
    אני עומד לאמץ גור לברדור גזעי עם תעודת FCI כאשר האמא בעלת אגן מסוג C והאבא אלוף ישראל בעל אגן מסוג A.
    מה הסיכוי שהגור יהיה עם אגן לא תקין? באיזה גיל יהיה ניתן לבדות את האגן שלו? והאם יכולה להיות לי בעיה בעתיד עם ארצה שישתתף בתערוכות?
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זיהוי בעיות אגן

ד''ר סמדר טל
    17/06/2009

יורי שלום,

עובדה היא שכאשר לשני ההורים אגן המדורג כ-A יש לכלב סיכוי גבוה יותר להיות מדורג כ-A וסיכון נמוך יותר למחלות אגן, אולם קשר זה אינו ליניארי. כך כלב עם אגן C לעתים אינו סובל מכל בעיית אגן וכלב עם אגן A יכול לסבול מבעיות רבות.

הדירוג A עד E הוא דירוג פנוטיפי (דירוג של מופע) רדיולוגי שנקבע לפי שיטת OFA. שיטה זו סובייקטיבית במידה מסוימת והיא משקפת שינויים באגן שנצפים רדיולוגית. ניתן לבצעה מגיל שנתיים.

בדיקה נוספת הנקראית pennHip ניתן לבצע כבר מגיל ארבעה חודשים. היא בדיקה אובייקטיבית יותר ומשקפת תכונות של האגן שנמצאו ביחס ישיר לקיום מחלת אגן בעתיד. אולם, בדיקה זו אינה נגישה מאד בארץ, היא יקרה ומבוצעת בהרדמה, וגם היא לא יכולה לצפות בוודאות את העתיד לבוא.

בנוגע לסיכויי הכלב להשתתף בתערוכות אני מציעה שתשאל זאת בפורום המתעסק בתערוכות כלבים.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו