כלב לא עושה צרכים בחוץ...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלב לא עושה צרכים בחוץ...
    tobul
    18/06/2009

היי אולי אתם זוכרים אותי הכלב שלי נחנק בעבר מהאוכל-כרגע הכל בסדר והוא אוכל כמו שצריך :)
    בכל מקרה יש לי כמה שאלות אחרות-קצת חופר אבל אני מעדיף לפרט כמה שיותר :)

יש לי כלב בוקסר בן חודשיים וחצי...
    רק השבוע עשינו לו חיסון משושה שני והוא יכול לצאת החוצה- עד היום הוא היה רק בבית כגור ועשה את כל הצרכים שלו בבית.אני כרגע רוצה להשאיר בבית אבל שיעשה את הצרכים בחוץ.
    בערך 10 דקות רבע שעה אחרי שהוא אוכל אני מוציא אותו החוצה-הוא אוהב להיות בחוץ אבל העניין הוא שלא לא עושה בחוץ כלום-יש לי חטיפים מוכנים בשבילו רק שיעשה משהו-אבל כלום.
    לפעמים ברגע שהוא מגיע הבייתה הוא פתאום משתין לי על הריצפה...

תעזרו לי בבקשה מה אני אמור לעשות?

עוד שאלה אם אני כבר כותב נושא-
    הכלב כרגע מקבל המון חום, ישן בחדר של ההורים שלי -יש לו שם איזור עם כריות בכל מקרה כרגע אין בעיה הוא קטן ולא עושה הרבה צרות השאלה מה יקרה כשהוא יגדל-הרי הוא בוקסר הוא יהיה מפלצת עוד מעט-האם ניתן לגדל כזה כלב בבית?
    יש לי חצר פרטית גדולה (בית קרקע) ואין לי בעיה לקנות לו מלונה ואת כל מה שצריך אבל אני חושב שהכלב כבר רגיל להיות בבית (יש לי עוד 4 אחים שנותנים לו חום ואם אני אזרוק אותו החוצה פתאום לא יודע איך הוא ירגיש).אני מאמין שהוא רק יבכה ואני מת על הכלב אני לא רוצה לעשות לו את זה.
    העניין הוא שאם הוא יגדל ויהרוס לי את הבית לא יהיה מנוס מזה.

אז האם עדיף מעכשיו, כשהוא עוד יחסית גור, לשים אותו בחוץ או שאני אתן לו את ההזדמנות (הוא יחסית מחונך לא הרס את הבית עוד) ואם הוא לא יעמוד בציפיות אני אוציא אותו?תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלב לא עושה צרכים בחוץ...

הוספת תגובה

• אילוף לצרכים

ד''ר סמדר טל
    18/06/2009

טובול שלום,

באופן עקרוני הכלב שלך אמור להישאר בבית עד תום סדרת החיסונים הכוללת בכלבים לפחות שלושה חיסוני משושה. ודא עם הווטרינר שלך שאכן מותר לך להוציאו החוצה.

בעניין האילוף לצרכים, עד היום הוא עשה צרכים בבית ולכן לא ניתן לצפות ממנו ללמוד לעשות את צרכיו בחוץ באופן מיידי. חשוב להוציאו לטיולים תכופים - כל שעתיים או שלוש. תמיד אחרי ארוחות, אחרי משחק וכשהוא קם משינה, אז גדלים הסיכויים שייתן צרכים בחוץ. קח אותו לטיולים ארוכים יותר. בשלב מסוים הוא יעשה את צרכים ואז תשבח אותו.

בעניין המגורים בבית, אין שום מניעה שכלב בוקסר יחיה בתוך הבית. כמעט כל כלב יכול להסתגל למגורים בבית ואין סיבה שיחריב אותו כל עוד הוא מאולף.

אני ממליצה שתקרא בספרי אילוף לגורים או תיכנס לפורום העוסק באילוף כדי לקבל מידע נוסף בנושאים אלה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו