מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה של גולדניתגלי02/07/2009
שלום,
יש לי כלבת גולדן גיזעית שמהיום שהיא אצלי היא אוכלת פרופלן עוף. היא כל הזמן מתגרדת, אוכלת את כפות הרגלים ונושכת את עצמה בגב ובזנב. אין לה פרעושים.
הוטרינר שלי הציע להחליף לפרופלן סלומון, חושב שתיהיה לה בעיה בהתפתחות משום שזה לא מזון גורים ? היא בת 4 חודשים.כל סוגי המזון נגד אלרגיות הם לא לגורים
כדאי היה לי לנסות כבש קודם? הוא אמר לי שזה כמו עוף
הייתי מנסה להחליף לעוף של חברה אחרת הבעיה שזה מסובך להחליף מזון לכלבים כל הזמן משום שהם עלולים לשלשל
תודה
גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בגור
ד''ר סמדר טל02/07/2009גלי שלום,
אלרגיות למזון אינן נפוצות לרוב בגורים בגיל זה וחשוב לפסול גם גורמים אחרים לגרד כמו גרב סרקופטי (סוג של טפיל עור) ואלרגיית עור אטופית. כמו כן חשוב להקפיד על טיפול תכוף למניעת פרעושים במידה שיש רגישות כלשהי אליהם.
אבחון אלרגיות הוא תהליך מורכב ובמקרים מסוימים כדאי לבצע ביופסיה של העור ובדיקות נוספות כדי לסייע באישור האבחנה.
את צודקת לגבי החשש להחליף מזונות לעתים תכופות ובכך לגרום לשלשולים. מאידך, במידה שהווטרינר שלך חושד בעיקר באלרגיה למזון עליכם לבחור ביחד את המזון האיכותי ביותר שיתאים לכלבה במשך תקופת המבחן ולעבור להזנה בו באופן מדורג.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לגולדנית האלרגית
גלי03/07/2009תודה על התשובה הקודמת :-)
החלפתי לה לפרופלן סלומון אבל היא אוכלת מזה ממש ממש קצת. היא בת 4 חודשים ושוקלת 11 קילו. הרופא שלי אומר שהיא ממש רזה ושאני צריכה לתת לה יותר מהסלומון, אבל היא לא אוהבת את זה.
בגלל שהיתה לה קרחת על העור , לקחו לה משטח ואמרו לי שיש לה שמרים ולרחוץ אותה בסבון מיוחד שקניתי. זה השתפר
איך מאבחנים דלקת עור אוטופית?
אני לא יודעת מה לתת לה לאכול שתגדל? היא ממש ממש קטנה. אני גם לר רוצה להתחיל לאוסיף לה טונה וכופסאות שימורים שלא תתרגל ולא תרצה לאכול מזון יבש.
מה את ממליצה?
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת עור אטופית
ד''ר סמדר טל04/07/2009גלי שלום,
לצערי אינני יכולה להמליץ לך על מוצרים ספציפיים במסגרת זו, אולם יש מגוון מזונות היפואלרגניים שהווטרינר שלך יוכל להמליץ לך עליהן במידה שהבעיה היא שהכלבה איננה אוהבת את המזון המסוים הניתן לה.
כפי שציינתי האבחון של סיבות לגרד תלוי גם בשלילת גורמים אחרים נפוצים לגירוד. בגורים רזים הסובלים מבעיות עור מומלץ לבצע בדיקות דם כלליות על מנת לוודא שהכלבה בריאה. אם מתן רציף של מזון היפואלרגני בלבד במשך שמונה שבועות פתר את הגרד ובחזרה למזון רגיל הכלבה חוזרת להתגרד סביר להניח שזו אכן אלרגיה למזון.
כפי שציינתי מומלץ לבצע בגורים מגרד עור עמוק או ביופסיית עור לשלילת גרב סרקופטי וטפילים חיצוניים.
האבחון ארוך ולעתים מייגע, אל ייאש! אני בטוחה שהווטרינר שלך יעזור לך בבחירות הנכונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)