כלבה עם שתן תכוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבה עם שתן תכוף
    אתי
    18/07/2009

שלום רב ושבת שלום,

יש לי כלבה בת 12.5 מעורבת מסוג קטן שמטופלת מזה 3 חודשים בערך סטרואידים מסוג פרדניזון עקב ברונכיטיס כרוני במינון של חצי כדור ביום.
    בשבועיים האחרונים החלה כלבתי לשתות הרבה ולהשתין הרבה ונוצר מצב בו היא אינה מסוגלת להתאפק ועושה שתן בבית (כמות גדולה של שתן ללא צבע), יצויין כי הכלבה מעולם לא עשתה שתן בבית ותמיד ידעה להתאפק.
    הדבר מאוד מפריע להוריי שהיא חייה אצלהם בבית ונורא מדאיג גם אותי.
    יודגש כי הכלבה אוכלת תקין ויש לה מצב רוח אבל היא מרבית הזמן עם הלשון בחוץ - כמו שחם לה.
    לפני חודש וחצי בערך הייתי איתה בבית החולים הוטרינרי ועשיתי לה בדיקות דם שיצאו תקינות האם יכולה להיות בעיה של אי ספיקת כליות כתוצאה מהסטרואידים וכיצד ניתן לבדוק זאת בלא צורך בעשיית בדיקות דם נוספות ?
    האם יש כדורים או טיפול שניתן לתת כדי להסדיר את נושא השתן האם יש לדאוג מכך?

תודה
    אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלבה עם שתן תכוף

הוספת תגובה

• השתנות תכופות

ד''ר סמדר טל
    18/07/2009

אתי שלום,

מתן סטרואידים רבים לכשעצמו יכול לגרום לשתייה ולהשתנה מרובה. במידה שכל בדיקות הדם היו תקינות התייעצי עם הרופאים המטפלים בבית החולים לגבי אפשרות של הפחתת מינון הסטרואידים שכלבך מקבל.

במקרים של מחלה קשה יכולה להתפתח אי ספיקת כליות או בעיות אחרות. מסיבה זו חשוב לבצע בדיקות שתן ודם אקטואליות.

רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו