בעיות השתנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות השתנה
    מקס
    28/07/2009

שלום לכולם

אני וחברה שלי אימצנו לפני 3 ימים בולדוג צרפתי בן 3. הבולדוג היה שייך למשפחה, ברח ממנה והם לא באו לדרוש אותו חזרה. הכלב היה גר אצלם בבית והוא מתורגל לעשיית צרכים בחוץ.
    הבעיה היא שהוא לא מצליח להתאפק עד הבוקר, הוא נותן לנו לדעת בערך בשעה 4 לפנות בוקר שהוא רוצה לצאת אבל בגלל שאנחנו לא מגיבים (לפעמים לא שומעים ולפעמים א מספיקים) הוא משתין בבית. לגבי קקי אין בעיה.
    ממה שאנחנו יודעים כלב בוגר אמור לצאת לצרכים פעמיים ביום, והוא גם בשעה 4 אחה"צ ננותן לנו לדעת שהוא רוצה לצאת ואם לא מוציאים אותו הוא שוב משתין בבית.

השאלה היא איך ניתן לפתרגל אותו לעשיית צרכים פעמיים ביום ולגרום לו להתאפק עם הפיפי בבוקר לפחות עד ל 6 כדי לא להפוך את זה להרגל לקום כל יום ב 4 בבוקר? האם זה בכלל אפשרי עם כלב בוגר או שנצתרך להשלים עם הגזרה?
    צריך לציין שכרגע הוא מקבל אנטיביוטיקה כי יש לו דלקת בגל והוא לא מסורס

עוד בעיה היא משיכת רצועה בזמן טיול, אני מנסה לצעוק לו "לא" או "לאט" ולמשוך אותו חזרה, בינתיים הוא לא כל כך מגיב.
    ניסיתי לצ'פר אותו בחטיפים כשהוא לא מושך אבל הוא כל כך מתרגש מהטיול שהוא בכלל לא מסתכל לכיוון החטיף ומתעלם ממני.
    מה אפשר לעשות?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות השתנה

הוספת תגובה

• טיולי צרכים

ד''ר סמדר טל
    30/07/2009

מקס שלום,
    כלבים בוגרים רבים זקוקים לשלושה טיולים ביום (ויש מקרים שבהם דרושים אפילו ארבעה).
    מומלץ להוציא את הכלב לטיול בבוקר, בערב כשחוזרים מהעבודה ובלילה לפני השינה. הטיול לפני השינה מקל על ההמתנה על הבוקר.

במקרים מסוימים כלבים מתקשים להתאפק במתן צרכים בשל בעיית רקע רפואית ויש לוודא שאין בעיות כאלה בביקור אצל הווטרינר.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו