בעיית השמנה אצל החתולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית השמנה אצל החתולה
    עדי
    19/09/2009

שלום רב,
    את החתולה שלי נונה אימצנו אלינו מהרחוב לפני כשנה.
    גילה הוערך אז ע"י הוטרינר כבת 10 חודשים, כלומר היום היא כבר בוגרת - לקראת גיל שנתיים.
    נונה היא חתולה נקייה מאוד והיתה כך גם שמצאנו אותה.
    הבעיה היא שבמשך השנה האחרונה היא מאוד מאוד השמינה, כנראה כתוצאה מזלילת יתר (תופעה של חתולים שגדלו ברחוב). כמו כן אנו גרים בדירה כך שאין לה הרבה גירויים ומשחקים כך שהיא לא מאוד פעילה.
    אני לא נהגתי נכון ולא הגבלתי לה את המזון (כך התרגלתי עם חתולה ביתית שגידלתי בעבר) - פשוט השארתי לה קערת אוכל עמוסה, ולא מדדתי כמויות.
    לא הבנתי את חומרת הבעיה, אך לאחרונה הבחנתי שהיא כבר לא מצליחה לנקות את עצמה באזור פי הטבעת, ולפיכך נשארת עם שאריות צואה שלא יורדים.
    כמובן שכתוצאה מכך היא מריחה רע וגם משאירה כתמים ברחבי הבית :-(

אני דואגת לה מאוד.
    מרגע שגיליתי את זה אני מנקה לה את האחוריים בעזרת מגבון לח.

שאלתי היא -
    האם חובה לעבור למזון דיאטתי?
    באיזה עוד צעדים עליי לנקוט?

תודה רבה מראש,
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית השמנה אצל החתולה

הוספת תגובה

• חתולה שמנה

ד''ר קרן פרץ
    20/09/2009

השמנת יתר אכן עלולה להיות סכנה בריאותית של ממש. ראשית יש לבדק מה החתולה אוכלת.האם היא אוכלת רק מזון יבש או שמא היא מקבלת גם תוספות ביתיוות או מזון רטוב?
    על הגב של שק האוכל ישנה טבלה עם המלצות של כמות המזון בהתאם למשקל גוף. יש לבדוק כמה מזון מומלץ לתת לחתולה ביום, בהתאם למשקל שלה ולבדוק כמה מזון היא מקבלת בפועל. במידה והיא מקבלת יותר ממה שמומלץ כדאי להוריד בצורה הדרגתית את הכמויות של המזון. חשוב מאוד לבצע את השינויים בכמויות בצורה הדרגתית!!! ירידת משקל מהירה מדי, בייחוד בחתולים, עלולה לגרום לבעיות בריאותיות קשות.
    במידה ונראה שהיא אוכלת את הכמות מזון המומלצת לה וללא תוספות של מזון רטוב או תוספות ביתיות יתכן וכדאי לעבור למזון דיאטטי.
    לגבי סוגי המזונות המומלצים אני ממליצה להתייעץ עם הוטרינר שלכם. הוטרינר מכיר את החתולה, את מצבה הגופני ויוכל לעזור לכם לבנות דיאטה אשר תתאים לה.
    כמו כן, חשוב מאוד לעודד פעילות ספורטיבית,עד כמה שניתן בעזרת משחקים וצעצועים.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו