צואה רכה באופן קבוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צואה רכה באופן קבוע
    אורי
    02/10/2009

שלום רב.
    מאוד מבקש שתענו לי. יש לי לברדור בן 4 חודשים. מגיל 10 שבועות שמתי לב שהצואה שלו מאוד רכה. לא שלשול, אבל רכה מאוד. עברנו את כל סדרת החיסונים ותילוע. מצב רוחו תמיד טוב והוא גם גדל בצורה יפה. וטרינר שלנו המליץ להליף מזון - החלפנו מ-"פרן-פלן גור גדול" ל-"יוקנובה גור גדול". שום דבר לא עזר.. אחרי כחודש אני על דעת עצמי העברתי אותו ל-"אקאנה גור גדול".. חודש עבר - שום דבר... יכול להיות שזה אלגריה לעוף, כי בכל המזונות הנ"ל עוף הוא המרכיב העקרי.או אולי יש תוספות פרוביוטיים שיוכלו לעזור? וטרנינר שלי לא רואה לנכון לעשות בדיקת צואה.. תמליצו לי מה לעשות בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צואה רכה באופן קבוע

הוספת תגובה

• צואה רכה

ד''ר קרן פרץ
    09/10/2009

האם הכלב שלך אוכל רק את האוכל שלו? האם הוא מקבל צ'ופרים לכלבים או תוספות של מזון ביתי? האם יש לו נטייה לאכול דברים בחוץ בטיולים?
    צואה רכה יכולה לנבוע ממספר סיבות- אכילת מזון שונה מהמזון שלו, טפילי מעיים, מזון לא מתאים, מחלות למיניהם.
    ראשית יש לתת לכלב רק את המזון שלו במידה והוא מקבל חטיפים או תוספות כדאי להפסיק לתת לו ולראות אם זה עוזר. כמו כן יש למנוע אכילה של "שטויות" בחוץ בטיול.
    אם הכלב בסך הכל מרגיש טוב ולא סובל משום בעיה אחרת כדאי לבדוק את האופציה של טפילי מעיים או שינוי מזוני. כדאי לשקול בדיקת צואה רק לצורך שלילת טפילים שונים. במידה ובדיקת הצואה תקינה, והכלב אוכל אך ורק את המזון שלו והצואה עדיין רכה כדאי לנסות לתת לו לתקופה קצרה מזון עדין, קל עיכול, אינטסטינל ולראות אם זה עוזר למצק את הצואה. לאחר שהצואה הופכת לתקינה כדאי למצוא בשבילו מזון עדין. בכל מקרה, בכל שינוי מזוני חשוב לעבור בצורה הדרגתית ולערבב את המזון הישן עם החדש למשך מספר ימים.
    רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו