כלב בן 13 עם בעיות ברגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלב בן 13 עם בעיות ברגליים
    ג'נט גלנטי
    09/10/2009

שלום
    הכלב שלי בן 13 ויש לו בעיה עם רגל ימנית והאגן ,לקחתי אותו לאורטופדית , היא עשתה לו צילום ברגל ימינית שאיתה הוא צולע ושל האגן .
    בצילום יצא שיש שינוי בעצמות באגן ובנוסף ברגל הימנית יש שחיקה של הסחוס בברך (בין החלק העליון של הרגל לתחתון יש רווח גדול יחסית לרגל השניה).
    הוטרינרית אמרה שיש לו כאבים מאוד חזקים ונתנה לו כדורים נגד כאבים למשך 10 ימים והעלתה את האפשרות של ניתוח לקיבוע הרגל הימנית .
    שאלתי היא האם ללכת על אפשרות של ניתוח בכלב בגילו ? מה תקופת ההחלמה מניתוח כזה?
    ומצד שני מהם האפשרויות שלי , לתת לו כדורים לכאבים לשארית ימיו שההשפעה שלהם לטווח ארוך היא מזיקה!?
    אגב- חוץ מזה הוא במצב מאוד טוב והוא נראה טוב , הוא אוכל ושותה כרגיל .

תודה
    ג'נט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלב בן 13 עם בעיות ברגליים

הוספת תגובה

• בעיות ברגליים

ד''ר סמדר טל
    09/10/2009

שלום ג'נט, אני שמחה לשמוע שפרט לרגליים הכלב מרגיש טוב. אך במידה והוא צולע בהליכה סביר להניח שהוא סובל מכאבים. אינני יודעת בדיוק איזה ניתוח המליצה לך הרופאה ולכן אינני יודעת להגיד לך מה משך ההחלמה מהניתוח. את המידע הזה תצטרכי לקבל ממנה.
    לגבי האפשרות של טיפול כירורגי לעומת טיפול רפואי יש לשקול את מצב בריאותו של הכלב, סיכויי ההצלחה של הניתוח ומשך ההחלמה מהניתוח. לגבי טיפול תרופתי, יתכן ולטווח הארוך הכדורים בהחלט עלולים לגרום להשפעה מזיקה, תלוי בסוג הכדורים שהוא מטופל בהם. כמו כן יתכן ובכל מקרה הכדורים לא יספיקו והוא יצטרך ניתוח בעתיד.
    אני ממליצה בשלב ראשון לבצע בדיקת דם מלאה על מנת לראות מה מצבו הבריאותי של הכלב. חשוב לראות שהוא בריא ושתפקוד האיברים תקין. במידה ואת הולכת על האפשרות הכירורגית הבדיקת דם הכרחית על מנת לוודא שהכלב במצב בריאותי תקין וכי אין חשש להרדימו. הבדיקה יכולה גם לעזור במקרה של טיפול תרופתי ממושך, כך שאם תחזרו שוב על בדיקות הדם לאחר תקופה תוכלו לראות האם יש השפעה של הכדורים על תפקוד האיברים.
    במידה ומנתחים את הכלב יש לנקוט את כל אמצעי הזהירות הנדרשים, בדיקות דם מלאות מקדימות, צילומי בית חזה, ניטור בעת ההרדמה על ידי רופא נוסף ושימוש כמובן בחומרים יחסית בטוחים. כמובן שכל אלו לא יכולים להבטיח את הצלחת הניתוח אך הם יכולים לעזור מאוד למזער סיכונים. במידה ולא מנתחים יש לקחת בחשבון שהמצב של כלבך עלול להתדרדר.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבוע הברך

ג'נט גלנטי
    10/10/2009

הרופאה הציעה ניתוח לקיבוע הברך הימנית , היא תכניס חוט מיוחד שבעמצעותו היא תקבע את הברך .
    היא אמרה שתוך 10 ימים הוא כבר יעמוד על הרגליים , ואמרה שהניתוח הזה מצליח .
    אני אלך על הניתוח , אני מאוד מקוה שכלום לא השתבש ותודה על העיצה לגבי בדיקות הדם רעיון טוב מאוד.

תודה ג'נט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

ד''ר קרן פרץ
    11/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו