הסתגלות של חתולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות של חתולה
    רובי
    01/11/2009

שלום,
    לפני כחודש עברתי דירה והעברתי את החתולה שגידלתי עמי. מאז היא לא מפסיקה ליילל ואני חושש שלא עשיתי את הדבר הנכון עבורה..
    העניין הוא שהיא למעשה חתולת רחוב שהסתובבה ליד ביתי הקודם ואימצנו אחד את השנייה, היא היתה כבת שנתיים (לפי וטרינר שבא לעשות לה חיסון בזמנו), ז"א לא קטנה בגודלה, והיה לה פתח קבוע בחלון שממנו היא יצאה ונכנסה כפי רוצונה ובמיוחד כאשר באו אורחים (היא כמעט תמיד ברחה). היא היתה אצלי ככה שנתיים ולפני חודש עברתי לדירה ללא חצר (עם מרפסת). מכיוון שידעתי שהיא רגילה אליי ולקבל אוכל באופן קבוע ויש לה מקום חם לישון חשבתי שאני עושה את הדבר הנכון גם אם מנתק אותה מסביבתה המוכרת לה עוד לפניי.
    מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות של חתולה

הוספת תגובה

• הסתגלות לבית חדש

ד''ר קרן פרץ
    08/11/2009

אני מצטערת לשמוע שההסתגלות לא קלה לחתולה. צריך לקחת בחשבון שלוקח זמן לחתולים להתרגל לסביבה חדשה. יתכן ומאחר והיא היתה רגילה לחיות חלק מהזמן מחוץ לבית קשה לה עם העובדה שהיא כעת בדירה. ראשית יש לתת לה זמן להתרגל לדירה החדשה. יש לוודא שהיא אוכלת שותה ועושה צרכים. במידה ואין לכם רשתות על החלונות אני ממליצה לשים על מנת למנוע מצב שהחתולה תקפוץ מהחלון ותיפצע.
    במידה ונראה לכם שהיא מנסה לצאת מהבית אתם צריכיםלהחליט האם זו אופציה רלוונטית בדירה החדשה שלכם. בהתחלה כדאי להוציא אותה רק לחדר המדרגות ובנוכחותכם על מנת שלא תאבד את דרכה חזרה הביתה.
    במידה ואתם מחליטים שלהוציא אותה מהבית זו לא אופציה יש לקוות שהיא תסתגל למצב החדש. הרבה מאוד חתולים גרים בתוך הבית מבלי לצאת החוצה ויש להם חיים מאוד טובים. מאחר ןהחתולה היתה רגילה לצאת מהבית צריך לתת לה זמן להסתגל מחדש. כדאי לדאוג לה למשחקים וצעצועים בבית שיאפשרו לה להוציא אנרגיה ולשחק.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו