גור פינצ'ר ננסי לא יונק חלב מהאם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גור פינצ'ר ננסי לא יונק חלב מהאם
    אלכס
    14/11/2009

שלום לכם

יש לי כלבה מסוג פינצ'ר ננסי בת 10
    לפני שבוע וקצת היא הולידה 5 גורים...אחד מהם לא שרד וכל השאר חיים.
    עברו כמה ימים ושלושה מתוך ארבעת הגורים יונקים חלב מהאם ונראים מאוד בריאים (גדלו) לעומתם יש גור אחד שהוא נשאר קטן ומסכן שלא יונק מהאם חלב ביכלל (כל הזמן נראה תשוש וישנוני)
    בהמלצה ניסינו לתת לו מטרנה שלב 1...בהתחלה הוא שתה אבל אחרי יום יומיים מסרב לשתות...הוא לא יונק מהאם ומסרב לשתות מטרנה ...מה עושים?!? האחרים ממש גדלו אבל הוא נראה רזה תשוש ומסכן (אנורקסי) הוא רק ישן...

בבקשה חייב עצה

תודה אלכס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גור חלש

ד''ר קרן פרץ
    16/11/2009

גורים שהם הרבה יותר חלשים וקטנים פעמים רבות לא שורדים. אני ממליצה לקחת אותו לבדיקה אצל וטרינר על מנת לראות אם יש משהו שניתן לעשות על מנת לעזור לו. יתכן והוטרינר ימליץ לתת לגור סרום (רכיב מדמה של האמא) אשר ניתן לתת תת עורי לגור ויכול לעזור לו.
    באופן כללי, תחליף חלב המיועד לגורי כלבים עדיף על תחליף חלב של תינוקות. בנוסף חשוב מאוד לדאוג לשמור על חום גופו של הגורים אבל בפרט של הגור החלש. אני ממליצה להשתמש בבקבוק חם (מגומי) עטוף בשמיכה. לא מומלץ להניח את הגור ישירות על הבקבוק על מנת שלא יקבל כוויה.
    חשוב לנסות להאכילו כל שעתיים שלוש ולוודא שהוא במקום חמים ויבש.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו