מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החתולה שלי מפליצה כל הזמן .טל12/01/2010
היא אוכלת אוכל יבש כמו 2 החתולים האחרים , אני לא יודעת למה זה קורה לה , האם זה יכול לרמז על בעיה בריאותית? היא מפליצה מאז שהיא גורה ואין שינוי .
היא מתנהגת בסדר , אוכלת טוב ,ואין סימן שהיא לא מרגישה טוב.
חוץ מזה לא הצלחתי לחנך אותה לעשיית צרכים בחול או בחוץ היא אוהבת לעשות קקי במטבח ואני מנסה פשוט לא להכניס אותה אבל אם היא נכנסת היא עושה שם קקי .
מה לעשות??????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה מפליצה וצואה מחוץ לארגז
ד''ר קרן פרץ18/01/2010שלום טל, בת כמה החתולה שלך, האם היא גם יוצאת מהבית?
לגבי זה שהיא מפליצה- איזה אוכל היא אוכלת? האם פרט למזון היבש היא אוכלת עוד סוגים של אוכל. זה שהיא אוכלת את אותו אוכל כמו החתולים האחרים ועדיין מפליצה לא אומר כלום , יתכן והאוכל הזה פחות טוב בשבילה. לפני שאת עושה שינויים במזון אני מציעה בשלב ראשון לבצע בדיקת צואה אצל הוטרינר על מנת לראות האם יש נוכחות של טפילים כלשהם בצואה שיכולים להסביר את התופעה. בהתאם לתוצאות בדיקת הצואה ניתן להחליט על המשך טיפול מתאים. בדיקת הצואה גם חשובה על מנת לשלול בעיה רפואית בעניין הצואה מחוץ לארגז ולומר כי אכן מדובר בבעיה התנהגותית.
לגבי עשיית צואה במקום שונה מהארגז- צריך ראשית לבדוק את ממשק הארגזים, החול והיחס בין החתולים בבית. כמה ארגזי חול יש בבית? באיזה סוג חול את משתמשת וכל כמה זמן את מנקה את החול? האם הארגז מכוסה עם דלת או פתוח? כדאי לדאוג שהארגז יהיה במקום שקט בבית, רחוק מתנועת אנשים ודברים מרעישים כמו מכונת כביסה. רצוי גם שארגז החול יהיה רחוק מהאוכל של החתולים.
כשיש 3 חתולים בבית, מספר הארגזים המומלץ הוא כמספר החתולים+1, כלומר במקרה שלך 4 ארגזים. שנית אני ממליצה להשתמש בחול מתגבש ללא ריח ולנקות את הארגז על בסיס יומיומי. את יכולה לנסות להשתמש בכל ארגז בסוג חול אחר על מנת לראות אם יש משהו שמועדף על החתולה. בנוסף יש לראות אם הארגז מכוסה האם יש הבדל כאשר את פותחת אותו.
מה היחסים בין החתולים? האם יש ביניהם חיכוכים? האם החתולה לחוצה מנוכחות החתולים האחרים. גם היחסים בין החתולים יכולים להשפיע על עשיית הצרכים.
אני מציעה לבחון את כל הדברים שהעליתי ובמידה ואת לא מצליחה למצוא פתרון להתייעץ עם הוטרינר שלך, יתכן ויהיה צורך בטיפול התנהגותי.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)