מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתולה שמתה והריוןשירה08/02/2010
שלום,
שמי שירה ואני בהריון בשבוע ה- 12. לפני מספר ימים נמצאה מתה החתולה הגורה שלנו.
השכן שמצא אותה אמר שהיא נראתה חולה, אבל בפעם האחרונה שראינו אותה (מספר שעות לפני שנמצאה מתה) ובכלל- היא לא הראתה סימנים של מחלה. הסימנים היחידים שאני יכולה לחשוב עליהם שאולי עשויים להעיד על מחלה הם שהייתה לה בטן נפוחה מאד (חשבנו שאוכלת יותר מדי) ושבאותו יום נתנו לה ביצה חיה והיא אכלה רק חלק ממנה. פרטים נוספים שעשויים להיות חשובים: היא גדלה חצי בבית חצי בחצר. לפני כשלושה שבועות הופיע לי סימן מוזר על הגב, ספק עקיצה ספק פטריה. יש לי כמה שאלות:
1. האם סביר שהחתולה מתה ממחלה למרות שלא הראתה שינויים התנהגותים ונראתה בסדר?
2. האם יכול להיות שמתה מחיידק הטוקסופלזמה?
3. האם יש מחלות אחרות של חתולים שמסכנות אישה בהריון? אם כן- אילו מחלות וכיצד ניתן לבדוק האם נדבקתי בהן?
4. אם חס וחלילה נדבקתי ממנה בטוקסופלזמה- תוך כמה זמן רואים את זה בדם ולמשך כמה זמן?
5. האם זה נכון שחיידק הטוקסופלזמה מסוכן לי רק עד שבוע 7?
אני אודה לכן מאד מאד אם תוכלו לענות על השאלות כמה שיותר מהר- אני לחוצה מאד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלסמה גונדי
ד''ר עדי בן ישר12/02/2010החתולה המדוברת הראתה סימני מחלה לפני מותה. בטן נפוחה מאד, חולשה וחוסר תיאבון יכולים להעיד על מגוון מחלות זיהומיות אשר בהן נדבקה. הסימנים של טפיל הטוקסופלסמה אינם חד משמעיים ולכן אי אפשר על פיהם בלבד לקבוע האם זו המחלה. במידה ונרצה לוודא המצאות הטפיל בחתול (וגם בבני אדם) הבדיקה היחידה היא בדיקת נוגדנים או PCR למציאת הטפיל בדם.
אין זה נכון שהדבקה בטוקסופלסמה מתרחשת/מסוכנת רק עד שבוע 7 להריון. הדבקת העובר במהלך היריון מושפעת בעיקרה מעיתוי ההדבקה. קיים יחס הפוך בין הסיכון להדבקה לבין חומרת המחלה ביילוד כתלות בגיל ההיריון. כלומר, ככל שגיל ההיריון מתקדם יותר עולה הסיכון להדבקת העובר (מ-15% בטרימסטר ראשון ועד 60% בטרימסטר השלישי), אולם ככל שהזיהום נרכש יותר מאוחר במהלך ההיריון הסיכון לנזק חמור ליילוד הולך ופוחת.
במידה ואת חוששת, פני אל רופא הנשים שישלח אותך לבדיקת דם מתאימה. האבחנה נעשית ע"י תבחינים סרולוגיים. הופעה חדשה של נוגדנים לטוקסופלזמה מסוג IgM או עלייה בכיל נוגדני IgG במעקב של שבועיים לפחות מעידים על הדבקה פעילה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)