מחלת דיסטמפר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת דיסטמפר
    רוני
    07/03/2010

דוקטור, שלום רב,
    שמי רוני ואני גרה בתאילנד. מצאתי גורה לפני כחודש, ולפני כ4 ימים איבחנו אותה כחולה במחלה, ומאז התחלנו טיפול אנטיביוטי (אני לא יודעת מה שם התרופות, זה בתאי, אבל אני יכולה לבדוק, אם זה רלוונטי), ויטמינים ולפני יומיים גם נתנו לי חומר להזריק לה לפי הטבעת בזמן העוויותות.....
    5 שעות לאחר מתן המנה הראשונה של התרופות, היא סבלה משני התקפי עוויתות ויציאת שתן וצואה לא רצוניים. לאחר מכן היא התחילה להתרוצץ בטירוף, אבל נרגעה.
    ביום שלמחרת היו לה עוד כ-5 התקפים, אחד כלל עוויתות של כל הגפיים. באותו היום היא לא אכלה, אבל כן שתתה בעזרת מזרק. והיא גם לא ישנה במהלך כל היום והלילה.
    למחרת לקחתי אותה לבית חולים, שם קיבלה עירוי, זריקת ויטמינים והרדימו אותה לשעה בערך, למרות שביקשתי למשך ארוך יותר. כשהשתחררנו, נתנו לי את החומר להזריק לפי הטבעת. באותו היום היא סבלה מ-3 התקפים, אבל קלים יותר.
    למחרת חזרנו לבית החולים, נתנו לה שוב זריקת ויטמינים והלכנו הביתה. באותו היום היא סבלה מהתקפים מהסוג הקל יותר. היא אפילו אכלה, בעיקר בעזרת מזרק, אבל גם לבדה.
    היום בבוקר היא כבר ישבה והסתכלה עלי, אבל אז התחילו לה התקפים כל חצי שעה, שעכשיו הם כל רבע שעה ואורכם בין 10 ל-30 שניות.
    מה שחשוב לי לדעת, כדי לא לגרום לה סבל, זה מה הם השלבים של המחלה? ושל הטיפול? באיזה שלב עלי לתת לה לנוח ולהרדים אותה?
    והבנתי שזו מחלה מאוד מדבקת לגורים אחרים. מה עלי לעשות כדי למנוע הדבקה שכזו, גם ממני.
    תודה רבה רבה,
    רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת דיסטמפר

הוספת תגובה

• דיסטמפר (כלבלבת)

ד''ר עדי בן ישר
    08/03/2010

כלבלבת (דיסטמפר בלעז) הינה מחלה ויראלית הנגרמת ע"י נגיף (וירוס). ההדבקה היא מהפרשות של כלב אחר החולה במחלה. וירוס הכלבלבת מתיישב ופוגע במספר מערכות בגוף: בפגיעה במערכת הנשימה נראה כי הכלב משתעל פעמים רבות ,השיעול הקל מתפתח לשיעול עמוק יותר.
    כאשר נפגעת מערכת העיכול מתפתחים שלשולים והקאות. פעמים רבות המחלה מלווה גם בחום, חולשה, כאבי שרירים ולאחר מכן עלולה להתפתח גם פגיעה עצבית מקומית (מעין טיקים או טוויצי'ים בשרירים) או אף עווית. זו אחת המחלות המדבקות והקטלניות ביותר בייחוד לגורים צעירים.
    גם כלבים שיחלימו עלולים לסבול בעתיד מתופעות לוואי של המחלה.
    מחלה זו מאד מדבקת לכלבים ובמיוחד לגורים אחרים ולכן מומלץ להרחיקה מכלבים בשלב זה. את אינך יכולה להדבק בנגיף זה, אך כמו בכל מחלה רצוי לשמור על תנאי הגיינה ולשטוף ידיים לאחר כל התעסקות בה ובהפרשותיה ובמיוחד לפני האוכל.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו