ד"ר עדי בן ישר וד"ר סמדר טל שלום ,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד"ר עדי בן ישר וד"ר סמדר טל שלום ,
    ספיר אמר
    21/03/2010

היה ברשותי כלב פקינז במשך 8 שנים.
    באחד מן הימים טיילתי איתו ברחוב וכלב של אחד השכנים שוחרר ע"י אחד הילדים ותקף את הכלב שלי. הנשיכה החזקה הובילה לפציעה קשה מאוד של כלבי, שפונה במיידית לוטרינריה, והוא נפטר ביום שאחריי.
    הבעלים של הכלב לא השתמש בשום אצמעי זהירות גם אחרי המקרה, ונהג שלא ע"פ החוקים.
    אנחנו נמצאים כרגע נגדו בהליך משפטי נגד הבעלים.
    חשוב לי מאוד לברר מה גזע הכלב אותו הוא מחזיק או הכלאה של איזה גזעים הוא, והאם הוא עומד בקריטריונים של כלב מסוכן.
    צירפתי תמונה ואשמח מאוד אם תוכלו לבחון את העניין ולהחזיר לי תשובה.
    תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תמונה נוספת

ספיר אמר
    21/03/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב מסוכן

ד''ר תמר נרקיס
    25/03/2010

שלום ספיר,

הצטערתי לשמוע על מות כלבך.
    על פי חוק כלבים מסוכנום, כלב מסוכן מוגדר:

1. כלב שגילו מעל שלשה חדשים שנשך ונשיכתו גרמה לחבלה.
    2. כלב מזן מסוכן - גזע שהשר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, קבע לגביו בתוספת שהוא גזע מסוכן.
    3. כלב שהוא הכלאה של זן מסוכן, וקיים דמיון בין דפוסי ההתנהגות והתכונות הפיזיות שלו לכלב מסוכן.
    בהכנת רשימת זני הכלבים שהוכרזו כמסוכנים בישראל, נלקחו בחשבון שתי תכונות עיקריות של הכלב: מידת התוקפנות שלו והנזק שהוא עלול לגרום. שמונה זני כלבים מוגדרים כ"כלב מסוכן" בחוק להסדרת הפיקוח על כלבים, והם:

אמריקן סטאפורדשייר בול טרייר (אמסטאף) (American Staffordshire Terrier) (AmStaff)
    בול טרייר
    דוגה ארגנטינאי (dogo argentino)
    טוסה יפני (Tosa)
    סטאפורדשייר בול טרייר (סטאף אנגלי) (Staffordshire Bull Terrier) (Staffie)
    פיט בול טרייר
    פילה ברזילאי (fila brasileiro)
    רוטווילר

קשה לדעת לפי התמונה מה גזע הכלב הנושך.

אני ממליצה לך לפנות לשירותים הוטרינריים במקום מגוריך לאינפורמציה נוספת. בכל מקרה כלב צריך להיות קשור ברצועה במקומות ציבוריים ותחת השגחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו