מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקרחות באזור הגב ושינויים בעורמירי30/03/2010
שלום רב,
לחתולה שלי כבר יותר מחודש יש התקרחות בגב באזור עמוד השידרה באמצע, עם שינוים בעור כגון: העור כהה יותר, מתקלף ומתחת נהיה עור בריאה, או שמתקלף ונהיה כמו פצע שמגליד ונהיה שחור ואחר כך שוב. התהליך נמשך יותר מחודש, האזור ההתקרחות הולך ומתרחב.
פניתי לפני שבועיים לוטרינר, הוא עשה לה זריקה של חומר כלשהו ובמשך חודש אני מטפלת בה במשחה נגד פטריות ובקטריות (שני סוגים - אפלומיצין ודרמוקומבין) לפי המלצה של וטרינר.
בביקור האחרון הוטרינר אמר שרואה הטבה כי התחיל לצמוח שער בחלק מההתקרחות, למרות שאני רואה החמרה כי האזור מתרחב ומסביב נהיה שוב שטח כהה.
הוטרינר אמר שזו לא פטריה, מכיוון שחתולה לא מגרדת ואף אחד לא נדבק, וזה לא נראה לו כמו לפי נסיונו, אך אמר שלא יודע מה זה.
הייתי רוצה להתייעץ עם עוד מישהו.
אני מצ"ב תמונה. אודה על חוות דעתכם והמלצות מה לעשות ולאן לפנות.
תודה רבה מראש על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בעור
ד''ר עדי בן ישר02/04/2010על מנת לדעת מה גורם לשינויים אותם את מתארת בעור, יש לנקוט במספר תהליכים. ראשית, רצוי לשלול תגובה אלרגית ע"י טיפול באלרגנים הנפוצים (פרעושים, אטופי, מזון) על פי סדר נפיצותם. במקביל יש לדגום את הלקות ולבחון את הדגימה תחת מיקרוסקופ. ניתן לראות טפילים שונים וכן מצבי דלקת של העור. ניתן גם לקחת דגימה מהעור לתרבית פטריות על מנת לשלול גורם זה בוודאות. במידה ולא נמצא דבר, והטיפולים אינם עוזרים (גם טיפולים סיסטמיים בכדורים דרך הפה, ולא רק מקומית במשחה) ניתן להמשיך ולבחון סיבות נדירות יותר לאלרגיה ע"י מבחן בו מחדירים תחת העור אלרגנים שונים.
כפי שאת מבינה, אין דרך אחת נכונה ויש תהליך אבחוני ארוך לעתים עד לקבלת הסיבה ללקות. על כן יש להאזר בסבלנות ולהמשיך באבחון עד למציאת הגורם וטיפול בוץ
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)