בריחת שתן אצל כלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בריחת שתן אצל כלב
    מיכאל
    17/04/2010

שלום,
    יש לי כלב מסוג גולדן רטריבר, בן שנה וחצי. לאחרונה הוא עבר אילוף בן 3 שבועות בכלביית אפיקים, ולאחר מכן עבר גם סירור-וזאת מכיוון שהוא יחסית תוקפני (מה שלא מתאים לגזע).

מאז יש לו בריחות של שתן, לדוגמא אם אני חוזר הביתה בסביבות 7 בערב, הוא ישר משתין בבית כשהוא רואה אותי. הוא לא מצליח להתאפק עד שנצא החוצה ומשתין ישר.

או כאשר מישהו מלטף אותו כאשר הוא קצת לפני הטיול הרגיל-אז גם הוא יכול פשוט להשתין בבית.

אודה לכם מאוד אם תוכלי לרמוז במה יכולה להיות הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בריחת שתן אצל כלב

הוספת תגובה

• בריחת שתן אצל כלב

ד''ר תמר נרקיס
    18/04/2010

בריחת שתן יכולה להגרם ממספר סיבות, חלקן בריאותיות וחלקן התנהגותיות. לא ברור מסיפורך האם הכלב גם משתין בכמויות גדולות מהרגיל או רק "מטפטף" שתן בבית, דברים שיכולים להעיד על בעיות בריאותיות שונות.
    בשלב ראשון מומלץ לגשת לוטרינר שיבדוק את הכלב ויבצע בדיקת שתן. לעיתים דלקת בדרכי השתן גורמת לטפטוף שתן, ואז יש צורך בטיפול אנטיביוטי. טפטוף שתן יכול להגרם גם מבעיות אנטומיות שונות בדרכי השתן, אמנם לרוב בכלבות נקבות אך יש מצבים מולדים בהם גם זכרים מטפטפים שתן.
    אם בדיקת השתן תהיה תקינה והוטרינר יהיה סבור שמדובר בבעיה התנהגותית תצטרכו לנקוט במספר צעדים. ראשית חשוב לטייל עם הכלב הרבה פעמים ביום כדי שיתרגל להשתין רק בחוץ. כשמגיעים הביתה לא להתייחס לכלב ולא ללטף אותו אלא מיד להוציא אותו לטיול ולשבח אותו כשהוא משתין בחוץ. לטיפים נוספים אפשר להתייעץ עם מאלף הכלבים של הכלב.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

מיכאל
    18/04/2010

ראשית תודה על התגובה המהירה,
    ושנית-הכלב היה מחונך לצרכים מאז שהיה גור. עד האילוף הכלב אף פעם לא השתין בבית, והיה "סוחב" לטייל בכל פעם שהיה צריך לטייל.
    הכמויות שהוא מטיל הינן גדולות ולא טיפטופים, אם אני לא אעצור אותו ברגע שהוא משתין-הוא יכול לרוקן את כל השלפוחית. האם הסירוס עצמו יכול להשפיע ככה על הסוגרים/שרירים של הכלב ?
    הסירור נעשה לפני כחודשיים-כאשר הכלב היה בגיל שנה וארבע חודשים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

מיכאל
    18/04/2010

שכחתי לציין שבחוץ הכלב שלי משתין כמויות של שתן יותר גדולות מהרגיל.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיה והשתנה מרובה

ד''ר תמר נרקיס
    18/04/2010

לא ציינת האם הכלב גם שותה יותר מהרגיל.
    שתיה והשתנה מרובה הם סימפטום שיכול להעיד על מחלות ומצבים רבים בחיות מחמד.
    אם הכלב מייצר יותר שתן מהרגיל יתכן שהוא פשוט לא מצליח להתאפק כי שלפוחית השתן מלאה מאד ולכן ,בורח, לו שתן.
    השתנה מרובה יכולה להיגרם בין השאר ממחלת כיליה, מחלות הורמונליות שונות, בעיות כבד, בעיות במערכת העצבים ועוד מצבים רבים. אם זהו אכן המצב מומלץ לבצע בדיקות דם אצל הוטרינר.
    אם אתה לא בטוח אם הכלב אכן משתין ושותה יותר מהרגיל אפשר למדוד כמה מים הוא שותה ביממה (למלא את כלי המים בנפח ידוע ובסוף היממה להפחית את כמות המים שנשארה) ולהתייעץ עם וטרינר האם זו כמות סבירה או גדולה מהנורמאלי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו