שימוש באמפולה להדברת פרעושים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש באמפולה להדברת פרעושים
    שאלה
    03/05/2010

שלום רב

כשהחתולה שלי היתה בת חמישה חודשים קניתי אמפולות רבולושיין מהחנות. נאמר לי שזה מתאים לגורים מעל גיל חודשיים וקיבלתי הנחייה לשים אמפולה אחת.
    העלון שקיבלתי היה כתוב בגרמנית או ולא הצלחתי להבין את המינונים.
    שמתי לה את האמפולה וחודש לאחר מכן הבנתי מחברות שיש 2 סוגי אמפולות רבולושיין, ושאני קניתי את הסוג שמתאים לחתולים מעל גיל חודשיים וממשקל 2.5 ק"ג ועד 6.8.
    הגורה שקלה אז בערך 1.600 ק"ג כאמור בת 5 חודשים.

לפי מה שכתוב בחבילה יש בכל אמפולה 45 מ"ג חומר ב0.75מ"ל. אם אני בודקת לפי הגבול התחתון אז המקסימום שגור אמור לספוג כביכול זה 18 מ"ג חומר לקילו אחד (לפי 45 מ"ג לחלק ל 2.5) ויוצא שהיא קיבלה45 מ"ג מהחומר בזמן שהיתה אמורה לקבל מקסימום (לפי החישוב) 29 מ"ג (18*1.6). מיותר לציין שזה עוד הגבול המקסימלי, החומר פעיל היטב גם במינון של 6.6 גר' לחתול ששוקל 6.8...

אז לא ידעתי את זה ולא שמתי לב לתופעות קיצוניות, למרות שייתכן והיו ולא ידעתי (?).
    גיליתי את הטעות רק שבועות לאחר מכן. נאמר לי ע"י וטרינר טלפונית שאם עברו כמה שבועות ואל היו סימני הרעלה מיידיים אז הכל תקין.

יש לי מס' שאלות:

באמת הכל תקין וגם אם היתה הרעלה וחלפה מעצמה לא נותר איזה נק קבוע?
    מה הם סימני הרעלה? גם מינורים? כי קיצוניים ברור שלא היו.
    לא יכולה להיות תגובה מאוחרת יותר?
    נתקלתם במינוני יתר כאלה בלי שנוצר נזק?

עברו 4 חודשים מאז והשתמשתי באמפולות עוד פעמיים בזמן שחלף הפעם היא כבר גדלה והמינון התאים, השאלה אם אין נזק מצטבר לדבריםה אלה בייחוד שכגורה היא קיבלה מינון עודף?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמפולות נגד פרעושים

ד''ר תמר נרקיס
    04/05/2010

אכן אם עברו מספר חודשים מאז קבלת מינון היתר ולא היו כל סימנים של הרעלה אין שום סכנה והחתולה עברה את זה בשלום... אין נזקים מצטברים שיכולים להיגרם מהאמפולה. בהחלט יתכן שחתול יקבל מינון מעבר למה שמומלץ אך לא יופיעו כל סימני הרעלה ולא יווצר נזק.

סימנים של הרעלה מחומר נגד פרעושים יכולים להיות חוסר מנוחה, רעידות, עוויתות, אפטיה, חוסר תאבון והקאות. אם אחד מאלה מתרחשים לאחר ששמת אמפולה מומלץ לשטוף טוב את החתול או הכלב ולגשת מיד לוטרינר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו