מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידול או צהבת אצל חתולהאתי04/05/2010
שלום!
החתולה שלי בת 8 וחצי וכבר כמה ימים שהיא מפגינה חולשה ולא אוכלת או שותה או מלקקת עצמה. ביום ראשון לקחנו אותה לוטרינר שעשה לה בדיקת דם ואולטהסאונד וקבע שיש לה כבד מוגדל וגבשושיות על הכבד. הוא טען שיכול להיות שזה גידול אבל יכול להיות גם משהו אחר. אפשר לדעת רק לאחר ביופסיה
השאלות שלי הן:
1) אם זה לא גידול ממאיר מה זה עוד יכול להיות?
2) היא מקבלת אנפוזיה אבל אני לא מבינה איך האנפוזיה עשויה לעזור לכבד להחלים, או שהאנפוזיה כוללת גם אנטיביוטיקה?
3)אם מדובר בגידול האם הוא יכול להיות גם שפיר? העניין הוא שעד לשבוע שעבר היא התנהגה בצורה נורמלית לגמרי בלי להראות שום סימן למצב חמור ופתאום היא חולה.
המצב מאד מדאיג אותי ואני לא רוצה לחשוב על האפשרות של להרדים אותה אבל גם לא רוצה שהיא תתענה. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול או צהבת אצל חתולה
ד''ר תמר נרקיס04/05/2010מופע של כבד לא נורמאלי יכול להעיד על גידול שיכול להיות שפיר או ממאיר, ועשוי להעיד גם על תהליכים אחרים כמו למשל דלקות.
איני יודעת אם החתולה מקבלת תרופות באינפוזיה או רק נוזלים, את זאת תצטרכי לשאול את הוטרינר. סביר להניח שהיא חלשה ומיובשת ולכן מקבלת אינפוזיה.
לא ציינת מה היו תוצאות בדיקות הדם והאם יש פגיעה בתפקודי הכבד.
כדי להבין את אופי התהליך בכבד יש לבצע ביופסיה או תהליך שבו שואבים בעזרת מחט תאים מהכבד ומסתכלים בהם תחת מיקרוסקופ (FNA). תהליך זה עשוי לתת פחות אינפורמציה לגבי מצב הכבד לעומת ביופסיה, אך יתרונו בכך שאינו דוש הרדמה מלאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)