טיפול וטרינרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול וטרינרי
    אדי
    24/05/2010

ברצוני לעלות נושא חשוב.בעבר הייתה לי כלבה מגזע רועה גרמני.בגיל 9.5 שנים הופיעה אצלה בעית מפרקי אגן הידועה אצל כלבים גדולים.אחרי איבחון בעזרת רנטגן בבית חולים בראשל"צ נאמר לי שזאת מחלה ידועה וטיפול היחיד זה ניתוח אך לא מומלץ בגלל הגיל של כלב.כאשר שאלתי מה עליי לעשות על מנת להקל על סבל של כלבה שלא יכלה ללכת נאמר לי שאין מה לעשות.ביקשתי להמיתה כי הכלבה סבלה.ההחלטה הייתה ממש קשה כי כלבה הייתה חלק ממשפחה.נענתי בסירוב.הגעתי לרופא באשקלון שסירב גם להמיתה אבל הציע ניתוח וביקש עבור ניתוח 700 ש"ח.נתתי אותם בשמחה עבור הזדמנות לכלבה.אחרי כשבועיים מהניתוח וסבל רב של כלבה שלא הצליחה לעמוד על הרגליים הוא המית אותה.לאחרונה הגעתי עם כלבה גדולה מעורבת בת 15 שנה שגם לא יכלה לעמוד על הרגלים למרפאה וטרינרית באשדוד.לאחר בדיקת רופא ובדיקת דם בסכום כולל של 520 ש"ח,נאמר לנו שלא ניתן לדעת בבירור מה המחלה שלה, בבדיקות רואים רק שהיא קצת מיובשת(לא יכלה להגיע למים) ושאולי יש לה דלקת כלשהי.לאחר תשלום של עוד 500 ש"ח על עירוי וכדורים(משככי כאבים ואנטיביוטיקה) נאמר לי שהרופא לא נביא ואין לדעת מה יהיו התוצאות של הטיפול.ויש להביא אותה אחרי 4 ימים לבדיקה נוספת.לאחר בדיקה ראיתי שמשככי כאבים (RIMADYL) מאוד חזקים וגם אם יש כאבים הכלב לא ירגיש אותם ויעמוד על הרגלים.אבל מה יקרה כשנפסיק לתת לו אותם?אני מצליח לראות דפוס מסויים שרופאים לא מוכנים להמית כלבים חולים למרות שגיל שלהם מאוד מבוגר לפני שהם גובים סכום נכבד ולא יודעים אם בכלל הטיפול יעזור.אנחנו אוהבים את הכלבים אחרת היינו מוסרים אותם לצער בעלי חיים אבל אם אין אפשרות לרפא אותם למה לא להקל עליהם?הרי גם ככה הכלב הזה לא יחזיק מעמד הרבה זמן וסביר להניח שאחרי זמן קצר והמון כסף יצטרכו להמיתו.אשמח לתגובה הולמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול וטרינרי

הוספת תגובה

• טיפול ווטרינרי

ד''ר עדי בן ישר
    26/05/2010

ראשית, צר לי על מות כלבתך.
    כאנשי מקצוע וכאנשים אוהבי חיות אין אנו ששים ללחוץ על האצבע עם ההדק. לכלבים קיימת הפריבילגיה לזכות להמתת חסד ברגע שסובלים, שלא כמונו. השאלה הנשאלת היא מהו סבל. מקובל להניח שבע"ח סובל כאשר אינו שולט בצרכיו לחלוטין ו/או אינו שמח ושש לקראת בעליו ו/או לא רוצה לאכול ולשתות.
    רבים הכלבים שחיים חיים מאושרים עם כאבי אגן. חלקם נוטלים משככי כאבים ותרופות מגינות סחוס על מנת לשפר את מצבם באופן קבוע, בדרך כלל עם מינימום השלכות.
    הבדיקות שנעשו לכלביך הם על מנת לשלול גורמים אחרים שיכולים להרע על מצבם, ולטפל בהם אם ישנם. נכון, בסופו של דבר הכלב יומת במידה ויסבול, אך כל עוד ניתן לגרום לו לחיים טובים, ספורים הווטרינרים שיסכימו להמיתו.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו