גורת חתולים משלשלת כבר יותר משבועים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גורת חתולים משלשלת כבר יותר משבועים
    יסמין
    05/06/2010

היי,

הגורה (בת 5 שבועות בערך) נמצאה תקועה בגדר במשך יומיים לפני כשבועיים. ישר לקחנו אותה לוטרינר שאישר שהיא בריאה ונתן לה טיפול נגד תולעים ופרעושים. מאז היא משלשלת כשלעיתים השילשול דמי. לאורך כל התקופה הזו היה לה מצב רוח תקין והיא הייתה אנרגטית ונמרצת. במשך תקופה זו היא הקיאה 3 פעמים. ההקאה האחרונה הייתה היום ולאחריו היא נראת חלשה, מטושטשת ואפטית (מה שלא היה לפני כן).
    מן הסתם אני מודאגת ממצבה אבל הוטרינר שראה אותה לפני שבוע אמר שזה רק מהשינוי התזונתי שכנראה יצר אצלה דלקת במעיים והמליץ לתת לה אורז, קוטג' ועוף. נתנו לה את המזון אך לא ראינו שיפור.
    אתמול קנינו לה תחליף חלב חתולים בתקווה שאולי יעזור לה אבל לא היה שיפור כלל (השילשולים הכתומים נהפכו לצהוב בהיר- זה ההשפעה היחידה).
    האם יש טיפול יותר אינטנסיבי שיכול לעזור לה עם הכיבה? (כמו קל בטן של בני אדם)
    תודה מראש,
    יסמין
    נב
    בתמונה היא יונקת את האצבע שלי מה שמדאיג אותי שעלול לגרום למערכת העיכול שלה לעבוד יותר ואולי עדיף שלא אתן לה לינוק...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התמונה

יסמין
    05/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה...

יסמין
    07/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורת חתולים משלשלת

ד''ר תמר נרקיס
    07/06/2010

גורי חתולים משלשלים עלולים לאבד נוזלים רבים ומלחים ולהתייבש תוך זמן קצר ולכן חשוב לטפל בתופעה בהקדם. השלשול וההקאות יכולים להגרם מדלקות במערכת העיכול, טפילי מעים, גוף זר, רגישות למזון ועוד. יתכן שהגורה זקוקה לטיפול אניביוטי ואף לעירוי נוזלים. לעיתים יש צורך בבדיקת צואה כדי לאבחן טפילים. אני ממליצה לך לחזור לוטרינר להמשך איבחון וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו