פרעושים כרוניים או לא ברור מה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרעושים כרוניים או לא ברור מה..
    גילי
    11/06/2010

שלום רב.

כלבתי בת השנתיים מסוג שיצו סובלת מפרעושים כבר מספר חודשים יחד עם אמפולות פרומריס.
    ב- 20.5.10 שמתי לה אמפולה והפרעושים המשיכו לחגוג. אתמול בחשש משהו שמתי לה עוד אמפולה (מכיוון שעוד לא עבר חודש) והם עדיין קיימים.
    כששאלתי את המוכרת בחנות היא אמרה שזה כנראה קשור לטיפול תילוע שהכלבה קיבלה.
    ב- 14.3.10 היא קיבלה משושה ותילוע. אבל הפרעושים עדיין קיימים והגירודים מן הסתם מציקים לה!

יש לציין שיש בביתנו 2 חתולים אשר גם הם קיבלו טיפול בפרומריס, אינם יוצאים את הבית (גם הכלבה יוצאת לעיתים רחוקות), וגם עליהם יש עדיין פרעושים אם כי הגירודים רגועים יותר.

אגב, כשהיינו אצל הווטרינר נאמר לנו שלכלבה עור מצויין, משקל טוב ונראית מצויין.

אז מה לא בסדר?
    מדוע הפרעושים לא עוזבים אותה?

מודה מראש וכל טוב,

גילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול נגד פרעושים

ד''ר עדי בן ישר
    12/06/2010

לעיתים פרעושים מפתחים עמידות לחומר מסויים הנועד להשמדתם/הרחקתם. במקרה הזה רצוי לקנות אמפולה מסוג אחר ולשים על כל בעלי החיים בבית. יש לשים לב שעובר מספיק זמן בין האמפולות. יתכו גם כי ישנו קן של פרעושים במקום כלשהו בבית. רצוי להזמין מדביר מורשה על מנת שירסס את ביתכם וחצרכם וכך ימנע הדבקות מחודשות. שימי לב לתאריך התפוגה על גבי האמפולות, גם זו סיבה אפשרית.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר עדי.

גילי
    12/06/2010

רכשתי את הפרומריס מכיוון שנאמר לי שפרונטליין פיתח עמידות.
    לגבי הדירה, אנחנו עוברים כך שאני אדאג לריסוס כללי.
    יש לי שאלונת קטנה - גם אני מתגרדת ללא כל סיבה מיוחדת. יש קשר? (כמובן שהם מטיילים לי על המיטה וישנים איתי).

שוב תודה ושבת שלום,

גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו