מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש גדול בראש של הכלבבדוי17/06/2010
שלום , בזמן האחרון התפתח גוש גדול על ראשו של כלב הלברדור שלי.
הכלב בן 11 בערך , קצת קשה לו לקום כשהוא שוכב , וקצת קשה לו ללכת.
אני אוהב את הכלב הזה אהבת נפש ( בכל זאת , 11 שנה אצלנו ) .
לפני שבוע וחצי בערך , מת הכלב השני שלנו מפציעות עקב מריבות עם כלבים אחרים .
הכלב המבוגר ( חיבוקי ) קיבל את זה קשה ובכה בכל שלושת הלילות שלאחר מכן.
יותר מזה , כשאני אומר את השם של הכלב שמת לידו ( ניקיטו ) הוא מסתכל לצדדים כדי לראות אם הוא בא לקול קריאתי לו. אני , הוריי ואחותי דואגים לו מאד , ועכשיו עוד יותר כששמנו לב לגוש החשוד על ראשו. יש לציין , כי נגעתי בגוש והוא לא בדיוק קשה אך גם לא בדיוק רך .
אני לא חושב שכאב לחיבוקי בעת המישוש. לאמא שלי יש אינטואיציות טובות מאד ואני ממש ממש סומך על מה שהיא מרגישה . היא אמרה שכדאי לבדוק את זה אבל שזה בטח סתם גוש שומן ( יש לציין כי הכלב שמן מאד ) . האם ייתכן כי זהו רק גוש שומן ? האם ייתכן כי זהו גוש סרטני ממאיר או שפיר ? עוד דבר שחשוב לציין הוא כי עכשיו , כשבוע וחצי לאחר מות הכלב השני , חיבוקי מתנהג כרגיל , וגם לפני כן לא נראו אצלו סימנים של כאב בראש , דיכאון , או חולי . שכחתי לציין כי כשנגעתי בגוש הוא זז מאמצע הראש לצדו . בבקשה , ענו לי כבר שיותר מהר אני מודאג מאד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש על הראש
ד''ר סמדר טל20/06/2010גוש באיזור הראש - לא ציינת היכן בדיוק הוא ממוקם- יכול להיות זיהומי, שומני (באיזורים מסויימים), גידולי- גידול שפיר או ממאיר וכיוצא באלה.
ככל שהגוש מופיע וגדל מהר יותר וככל שהוא כואב יותר- כך הסיכוי נוטה יותר לטובת זיהום או גוף זר (כגון קוץ) - אם כי גם אז לא ניתן לשלול גידול.
במקרה של גוש כזה או אחר הוטרינר- לאחר בדיקה כללית ויסודית של הכלב- דוקר או מוציא דגימה מן הגוש ובודק תחת המיקרוסקופ או שולח את הדגימה לפתולוג על מנת לאבחן את הגוש ולטפל בבעיה.
הטיפול יכול להיות טיפול אנטיביוטי בזיהום, הוצאת גוף זר או גידול וכל טיפול אחר הנדרש.
שורה תחתונה- יש לאבחן את הבעיה אצל וטרינר.
באשר לאיטיות וקושי בקימה ובהליכה- גם שם ניתן לעזור על ידי איבחון וטיפול עם תוספי מזון או כדורים ופעילות גופנית מתאימה.
אנא פנו לוטרינר על מנת לעזור לכלבכם.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לגוש בראש ...
בדוי20/06/2010תודה רבה על התשובה . הגוש נמצא ממש בין הצוואר לראש ... הוא גדול .
לא נעים לכלב כשאני נוגע בו , ועל איזור הנפיחות יש מעין גושים קטנים בעור , כמו יבלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
yifi21/06/2010האמת היא שהכלבה השתפרה מעט, אולם היום היא שוב חלשה. היא קבלה שוב תילוע לפני כמה ימים אך נראה שהבעיה לא חלפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)