עזרה דחופה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • עזרה דחופה!
    ענבל
    03/07/2010

    יש לנו כלב מסוג רועה אנגלי מעורב שכרגע מאושפז במצב מאוד קשה.
    אתמול בצהריים לקחתי אותו למרפאה באזור מגוריי בעקבות קוץ שנכנס לו לתוך הרגל שנראה שהפריע לו מאוד.
    הוטרינר,לצורך הטיפול, הזריק לו חומר הרדמה וכשראה שאינו עוזר, הזריק פעם נוספת (חומר בצבע לבן).
    לאחר ניקוז הפצע (הוא לא מצא את הקוץ) ושיחה קצרה הוא החליט לתת לו גם חיסון כלבת.
    מהרגע שהגענו הביתה, הכלב לא הפסיק להקיא! בשעה 4 בבוקר לקחנו אותו לאותו וטרינר לאחר יללות כאב וצואה עם דם ובכלל חוסר שליטה על סוגרים ולשון בחוץ. מאז הוא מאושפז עם אינפוזיה. בדיקת הדם הראתה כי הוא קצת מיובש וחום גופו היה 38.5 . לוטרינר אין כרגע הערכה לגבי הסיבה שבעקבותיה הכלב שלנו במצב קשה.
    אם יש מישהו שיכול לעזור לנו בעצה טובה...בבקשה כתבו.
    ועוד שאלה קטנה ואולי קצת טיפשית: קראנו שחיסון כלבת הוא חיסון פעיל. האם יוכל לקרות מצב בו עקב החלשות המערכת החיסונית והזרקת החיסון, הכלב ידבק בכלבת ?הייתכ??
    ן תודה לכולם




    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה!

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • כלב במצב קשה

    ד''ר עדי בן ישר
    04/07/2010

    לא ניתן לקבל תמונה מלאה מהסיפור אותו סיפרת. מה היו שאר תוצאות בדיקת הדם? האם בוצעה גם ביוכימיה של הדם? האם בוצעו צילומי רנטגן?
    יתכן והתגובה החריפה של כלבכם נובעת מאלרגיה לחומרים בהם טופל, ויתכן שמדובר בתופעה שאינה קשורה לחומרים אלו אך התפרצה בעקבות הטשטוש עצמו/הסטרס בו נתון היה הכלב. יש לבצע את כל הבדיקות האפשריות ולטפל בהתאם.
    לא ניתן להדבק בכלבת מחיסון כלבת, אך קיימים לפעמים תופעות לוואי או תגובות אלרגיות לחיסון או לתרחיף בו שוהה החיסון.

    מאחלת לכם בריאות והצלחה בטיפול

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו