פרכוסים אצל כלבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרכוסים אצל כלבה
    גלית
    11/07/2010

שלום. יש לי כלבה מעורבת קטנה (שוקי) בת 7. לפני כחודשיים החלו אצלה פרכוסים שנמשכים כ- 3-5 דקות. התרחשו כבר 3 פרכוסים, אחת ל- 3 שבועות. בהתייעצות עם הוטרינר המטפל, נאמר לי כי כנראה שמדובר בגידול בראש, זאת בשל אי התאמת המקרה, מבחינת הגיל, לאפילפסיה. ערכנו לה היום בדיקת דם. הבדיקה הבאה שהוא המליץ לבצע היא בדיקת CT לראש. שאלתי היא, אם יתברר בסריקה שאכן מדובר בגידול, האם קיימת האופציה לנתח ולהסיר את הגידול? מהם סיכויי ההצלחה של ניתוחים מהסוג הזה ?
    אני מאוד מאוד מודאגת...
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרכוסים אצל כלבה

הוספת תגובה

• גידול במח

ד''ר תמר נרקיס
    11/07/2010

ראשית, לא בטוח שמדובר בגידול במח, וכפי שהוטרינר שלכם אמר, אבחון של גידול במח יעשה רק באמצעות CT.
    קיימים ניתוחי מח לגידולים בכלבים אולם הדבר תלוי בסוג הגידול, ובמיקומו במח. ניתוחים אלה לא נעשים באופן תדיר בארץ, והם כמובן מסוכנים, אולם חלקם מצליחים. אני ממליצה לכם להמשיך את האיבחון כדי להבין מדוע הכלבה מתעוותת, ולאחר שיהיה איבחון הוטרינר ידבר איתכם על אופציות הטיפול. בינתיים התייעצו עם הוטרינר שלכם לגבי דרכים לעצירת העווית בזמן התרחשותה וטיפול תרופתי למניעת עוויתות.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו