מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא ברור מה קרה לכלבשואלת23/07/2010
שלום,
לצערי לפני כיומיים כלבי היקר נפטר... לא ברור ממה, הוא פשוט ישב לידנו בסלון והסתכל עלינו, ואז לפתע כשקראנו לו הוא לא הגיב, רצנו אליו ועוד עדיין היה חם.. העיניים שלו לא זזו, ופתאום הוא נשם נשימה עמוקה ואז נפל על הצד ומת.. אני אומנם לא רופא או וטרינרית, אבל זה נראה לי כמו דום לב.
אני יודעת שדום לב זה דבר לא צפוי ברוב המקרים , אבל אני לא יכולה שלא להיות אכולת רגשות אשם שאולי היה משהו שלא ייחסנו לו חשיבות .... ועכשיו כשאני חושבת על זה ייתכן והכלב אולי סבל מ- SVT.. דבר שאני סבלתי ממנו בעצמי לפני כמה שנים טובות... הכלב הוא בן 6 מסוג דוג דה בורדו, לא סבל מהשמנת יתר או משהו כזה... בכל פעם שהוא היה חוזר מטיול הוא מתנשף בצורה מאוד מוגזמת... ממש נשכב על הצד ומתנשף וכמובן שליבו פעם מהר בגלל המאמץ... וזה היה נמשך הרבה זמן, עד שהוא היה נרגע והכל היה בסדר.... תמיד חשבנו שהוא בסף הכל מקרר את עצמו ככה, אבל עכשיו אחרי שהאסון הזה קרה אני מתחילה לחשוב שאולי הייתה לו בעיה לבבית כלשהי. מה דעתכם, האם ייתכן וזה מה שהרג אותו? כי אני יודעת שמקרים רבים של SVT עלולים לגרום לדום לב בסופו של דבר... מה הסימפטומים לבעיה לבבית של הולכה חשמלית בלב אצל כלבים?
כמובן שמיד לקחנו אותו לוטרינר, אך כבר הוא נפטר והוטרינר שבדק אותו אמר שלא נראית כל סיבה לעין מדוע הכלב נפטר...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א'
ד''ר עדי בן ישר23/07/2010ראשית כל, אני משתתפת בצערך הכבד ומקווה שכעת את זוכרת את הרגעים הטובים שחלקתם יחד.
לא תמיד ניתן לדעת אם כלב חולה. לפעמים הסימנים הם קטנים או לא קיימים, לעתים הסימנים מצטרברים כה לאט שאין אנו מבחינים בהרעה.
לא אוכל בוודאות לדעת מה קרה לכלבך. הדרך היחידה לדעת זו היא לבצע נתיחת גופה לאחר המוות. בעיות רבות הקשורות למערכת הנשימה או ללב יכלו לגרום למוות פתאומי שכזה, החל ממומי לב מולדים או נרכשים שונים וכלה בוירוסים או זיהומים אלימים שחדרו למערכות אלו. גם הרעלה יכולה לגרום למוות פתאומי.
צר לי על אובדנך, בייחוד שאובדן זה קרה באופן כל כך פתאומי
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)