שבץ מוחי אצל חתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבץ מוחי אצל חתולים
    אתי
    25/07/2010

יש לי חתול כבן 13 היה לו התקף לפני כמה ימים הרופא אמר שכנראה הוא עבר שבץ מוחי הוא בדק אותו הלב והריאות בסדר מדובר בחתול שמן הוא הולך כמה צעדים ומתקשה לנשום לא היתה לו בעיה כזאת לפני ההתקף יש לי נשימה דומה לגרגור שלא מפסיק והוא נושם בכבדות לפעמים הוא רק שותה ולא אוכל לבד אני מאכילה אותו עם מזרק הוא עושה צרכים כרגיל ומגיב שאני קוראת לו הבעיה היחידה כרגע היא שהוא לא אוכל ולחתול שמן זה מסוכן אני מאכילה אותו אבל לא מספיק עבור המשקל שלו וגם זה קשה כי אני צריכה לעבוד ולא יכולה להשאר איתו כל היום. האם שבץ מוחי יכול לגרום לסיפטומים כאלה הוטרינר לא סבור שיש לו זיהום או משהו כזה והוא טוען שלפי כל הסיפטומים הוא כנראה עבר שבץ מוחי ושבדיקות דם הם מיותרות כי הסבירות היא 90% שמדובר באיזשהוא נזק מוחי. אני אודה מאוד לעצה שלכם בהקדם האפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבץ מוחי אצל חתולים

הוספת תגובה

• שבץ מוחי

ד''ר סמדר טל
    25/07/2010

יתכן שהחתול עבר שבץ מוחי, אך עם זאת יש מחלות נוספות שיתכן שהחתול סובל מהן. למשל, ישנם חתולים שסובלים מבעיות לב שגורמות לקרישי דם להישלח לאזורים שונים בגוף, כולל המח והריאות- ואז יכולים להיות סימנים עצביים וכן בעיה בנשימה.
    לחתול מבוגר וחולה יש בהחלט סיבה טובה לבצע בדיקת דם מלאה, הכוללת בדיקה המטולוגית ובדיקה ביוכימית. על אחת כמה וכמה כשמדובר בחתול שמן שלא אוכל, ואז יש סכנה לכבד שומני- דבר שניתן יהיה לאבחן בעזרת בדיקות הדם.
    לחתול שמן שלא אוכל מומלץ להחדיר צינור הזנה מיוחד.
    אני ממליצה לך לחזור לוטרינר, לבצע בדיקת דם מלאה ואולי גם צילומים לבית החזה והבטן. בהמשך יתכן שיהיה צורך באולטראסאונד לבטן.
    נשמע שהחתול זקוק לאיבחון וטיפול אינטנסיבי על מנת לגרום לו להתחיל לאכול ולהרגיש יותר טוב.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו