זקוקה לעזרה - כלב במשבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה - כלב במשבר
    טלי
    17/08/2010

שלום לכולם,

אני ובן זוגי חיינו עם כלב באותו בית במשך 3 שנים. לאחרונה נפרדנו והכלב תוכנן לעבור אלי לדירה חדשה.
    על מנת שנוכל להקל על הכלב ולעשות זאת בצורה הדרגתית, בהתחלה היה איתי רק בסופי שבוע בימים שהייתי בבית כמעט כל היום.
    רק השבוע ניסיתי להשאיר אותו בבית לאורך שעות היום (דבר לו הוא רגיל).
    ביום ראשון כחצי שעה לאחר שיצאתי מהבית הוא החל לבכות וליילל, וזאת לא הפסיק במשך שעתיים עד שהגעתי מוקדם הביתה, הייתי איתו שעתיים נוספות וחזרתי לעבודה – בהמשך היום הוא לא בכה שוב.
    למחרת, שוב לאחר כחצי שעה החל לילל ולבכות עד שאמא שלי באה לקחת אותו אליה (בית ואנשים שהוא מכיר) כיוון שלא יכולתי לצאת מהעבודה.
    בפעמיים שהשארתי אותו בבית לבד בבית לפני עזיבתי עשיתי לו טיול ארוך באזור והשארתי לו אור, צעצועים, ממתקים וכמובן מאוורר מזון ושתייה.

בנוסף לכל מה שרשמתי, בשבוע האחרון ניתן לראות בו שינוי בהתנהגות. עד היום הוא היה כלב שמח, קופצני, מלא חיים.... בשבוע האחרון ההוא עצוב, ללא חשק לכלום, קצת אוכל ושותה ומרבה לישון (גם בבית החדש וגם בבית הישן).

הבנתי שזה משהו כמו התחלה של חרדת נטישה.

כואב לי לראות אותו ככה, ואני רוצה שהוא יחזור לעצמו....
    אשמח לכל טיפ, המלצה או רעיונות אחרים.

בתודה,
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה - כלב במשבר

הוספת תגובה

• כלב במשבר

ד''ר תמר נרקיס
    17/08/2010

קודם כל, חשוב לוודא שאכן מדובר בבעיה התנהגותית על רקע המעבר ולא במחלה. אם הכלב נראה חלש, ממעט לאכול ולשתות וישן הרבה, יתכן שהוא חולה וכדאי לקחת אותו לבדיקה אצל הוטרינר.
    מעבר דירה יכול להיות טראומטי לכלב. מומלץ להיות איתו הרבה בבית החדש ולטייל איתו הרבה בסביבה החדשה. חשוב שיהיו לו הרבה צעצועים וחפצים שהוא מכיר מהבית הקודם. כשעוזבים אותו לבד מומלץ לעשות זאת בהדרגה, כדי שילמד שאת גם חוזרת. בהתחלה לצאת מהבית לעשר דקות ולחזור, אחר כך לרבע שעה וכן הלאה על פני מספר ימים.
    חשוב לשחק עם הכלב ולתת לו הרבה תשומת לב כשנמצאים איתו בבית. לרוב כלבים מתרגלים תוך מספר ימים עד שבועות לבית החדש. אם הכלב מפתח חרדת נטישה שלא תחלוף בזמן הקרוב, מומלץ להתייעץ עם וטרינר שמתמחה בבעיות התנהגות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו