מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זה נראה כמו התקפים אפילפטים...גיל14/11/2007
שלום רב,
יש לי כלב בוקסר מקסים בן 12 שנים .שלשום הוא עבר 3 התקפים הנראים כמו התקפים אפילפטים אני אפרט גופו נמתח ומתקשח ,הוא שוכב על הצד כשראשו מתוח לאחור ופיו מזיל ריר וקצף סמיכים בכמיות גדולות,אני אינני יודע מה הסיבה להתקפים הללו כפי שקאתי באינטרנט הסיבות הן רבות ומגוונות מדלקות\גידולים במוח ועד לחוסר גלוקוז,מינרלים וכשל בכבד או בכליות .אני רוצה לציין שוב שכלבי עבר אירוע מוחי (עד כמה שניתן לדעת לבטח) הוא קיבל פרדניזונים וצפורלים ואחריי תקופה של חודש וחצי האירוע הסתיים . שלשום הוא עבר 3 התקפים בפרק זמן של 24 שעות נכון לעכשיו אני נותן לו פנוברביטל 50 מ"ג (2 כדורים ליום) וגם פרדניזון וצפורל(2*2).שאלותיי הן:
1)מהו הטיפול היעיל ביותר להתקפים הללו?
2)האם הוא סובל תוך כדיי התקף?
3)האם יש תגובה בין תרופתית בנטילת 3 הכדורים שציינתי לעיל.?
נ.ב.-אני מאוד מאוד אוהב אותו וקשור אליו ואני מאוד מאוד לא רוצה שהכלב יעבור כאבים וסבל ולכן אני חושב גם על להרדים אותו ועל כן מאוד חשוב לי שתאמרו לי האם ההתקפים הללו גורמים לו לסבל.
אני מודה לכם מראש על כל תשובה מקצועית ואנושית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים בבוקסר
ד''ר סמדר טל15/11/2007אכן נשמע כפירכוסים לפחות- ואגב על ידי צילום בוידאו ניתן לאשש זאת. כמו כן ניתן למדוד משך התקף - שאמור להמשך בממוצע כ90 שניות (נצח עבורך- אני משוכנעת).
בבוקסר (במיוחד בגזע הזה) יש לאבחן את מקור ההתקפים לפני טיפול משום שגורמים שונים מטופלים באופן שונה- ואפרט- פירכוסים על רקע חוסר בגולקוז- יש לבדוק האם נובע מבעיה בלבלב או מחלה אחרת הגורמת לירידה בגלוקוז בדם (המח רגיש מאוד לירידות אלה בסוכר). באם הבעיה בכבד- בהתאם למקורה - הטיפול - שחמת מטופלת באופן תרופתי אחד- וגידול - באופן אחר. באם מקור הבעיה במוח- שוב- יש לברר - ככל הניתן- מהו המקור-דלקת, גידול או מחלה אחרת במערכת העצבים המרכזית.
בגיל צעיר - אפילפסיה לרוב הינה חסרת מקור ידוע ונקראת אידיופטית. ניתן לטפל בה באמצעות פנוברביטל ופוטסיום ברומיד. בגיל מבוגר- לא קיים כמעט מצב של פירכוסים חסרי סיבה.
הכלב אינו סובל במהלך ההתקף אולם לפניו בדרך כלל יש חרדה רבה ולאחריו דיסאוריינטציה וחולשה וכו.
ההמלצה שלי לך הינה להגיע לדיאגנוזה מדוייקת על מנת לטפל כראוי- ראשית בדיקות דם ושתן מקיפות- באם נמצא ממצא שם- להמשיך ולבחון אותו (אולטראסאונד רנטגן או כל בדיקה אחרת שמתאימה. באם אין ממצאים חריגים בבדיקות אלה- אני ממליצה בחום רב לבצע CT מח ואם יש צורך גם דגימה מנוזל חוט שרדה בכדי לשלול גידול , דלקת או בעיה אחרת.
לאחר מכן- ההחלטות יהיו הרבה יותר ברורות וכן גם הטיפול.לדלקת - אנטיביוטיקה, סטרואידים - למחלות שמגיבות לסטרואידים, לסכרת- אינסולין, פנוברביטל ופוטסיום ברומיד להקלה על התקפים שמקורם אינו ידוע או שמקורם בגידול וכו וכו.
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)