כלבה וחתולה חדשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבה וחתולה חדשה
    ani74
    20/08/2010

שלום,
    הכלבה שלי מסוג שיצו בת 7 ואצלי מאז שנולדה , בעבר היתה לנו חתולה שהגיעה כגורה והן הסתדרו מצויין מהרגע הראשון, היא נפטרה לפני כשנה והכלבה חיפשה אותה רבות.
    לפני שבועיים הבאתי חתולה גורה שמצאתי ברחוב, בהתחלה הן ריחרחו זו את זו וניסו להתקרב החתולה לא מאוד פחדה מהכלבה אך הכלבה ניסתה פעמיים לנשוך אותה ואני הפרדתי בינהן.
    הכלבה "זכתה" להרבה צעקות ממני לאחרונה בגלל ההתנהגות שלה עם החתולה, היא לא נותנת לה לזוז בבית כל הזמן קופצת לעברה החתולה קצת מבוהלת והפכה מאוד זהירה ועם זאת היא משתוללת ללא סוף ונושכת אותי ושורטת כל הזמן ולא נרגעת, אי אפשר ללטף אותה היא ממש תוקפנית.
    השאלות שלי:
    1. האם זה עניין של זמן והן ימצאו דרך להסתדר?
    2. האם התנהגות החתולה (כבת חודשיים) מעידה עליה כחתולה אגרסיבית וכזו תשאר?
    3. הכלבה אכלה מארגז החול את הצרכים של החתולה והקיאה בלילה, מסוכן? (זה חול מתגבש ולכן אני מודאגת) היא גם הפסיקה לאכול את המזון שלה ומנסה לאכול את המזון של החתולה
    4. הכלבה הפכה תוקפנית לאחרונה ונשכה גם את החתולה וגם אותי את אבי וחברה- אמנם לא נשיכות רציניות ובכל זאת...
    אני ממש שוקלת למסור את החתולה כי נראה לי שהכלבה מגיבה מאוד רע לעניין

הרבה שאלות כי יש כאן הרבה בלגאן עם שתיהן
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלבה וחתולה חדשה

הוספת תגובה

• חתולה חדשה עם כלבה

ד''ר עדי בן ישר
    21/08/2010

כל הכבוד על האימוץ. אף פעם אין זה תהליך קל, אולם במקרה שלך יש גורם מכביד נוסף.
    כן, בהחלט שאני חושבת שזה עניין של זמן עד שיסתדרו. אין זה אומר שהקשר ביניהן יהיה דומה, אך הן ימצאו את מידת האיזון ויתרגלו זו לזו ואף כנראה שיתחברו. הייתי ממליצה שלא לנזוף בכלבה בכל פעם שעושה משהו רע שקשור לחתולה, רק כמובן אם זה מסכן את החתולה. כל נזיפה כזו יכולה לגרום לכלבה להבין שהתקרבות לחתולה היא אסורה. לדעתי, דבר זה גםמ יכול להסביר את התנהגותה התוקפנית של הכלבה כיוון שמבחינתה יש הפרה של הסדר בהיררכיה אליה היא רגילה, והיא כרגע מנסה לתפוס מקום טוב בהיררכיה החדשה. יש למצוא איזון נכון בכל הבלאגן ואני ממליצה לכם בחום לפנות למאלף מקצועי או לווטרינר מומחה להתנהגות לעזרה.
    אינני חושבת שהחתולה אגרסיבית, אלא גורה ומרבה לשחק ולמצוא גבולות מותרים. לכן גם פה העזרו במומחה על מנת לגרום לה להבין את הגבולות הנכונים.
    נסו למנוע מכלבתכם לאכול מארגז החול שיכול להעביר לה מחלות דרך צואת החתול, וכן לגרום לתגובה במערכת העיכול בעקבות החול.

בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו