עזרה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה
    איילת
    21/08/2010

שלום רב ושבוע טוב,

יש לי כלבה פינצ'רית מעורבת בת 13.5 הסובלת מקריסת קנה וברונכית כרונית ומטופלת בחמי כדור פרדניזון מזה כשנה וחצי.
    למרות הטיפול אותו היא מקבלת היא עדיין משתעלת רבות.
    יצויין כי הכלבה סובלת מעודף משקל אבל משום מה למרות שקיצצנו לה במזון אותו היא אוכלת היא אינה מרזה.
    בשבוע האחרון היא החלה להשתעל לעיתים קרובות יותר וגם בלילה והנשימות שלה מאוצות מאוד (רוב הזמן היא ניראת כאילו היא עושה הלחתה).

חוץ מזה שהבטן שלה ניראת תפוחה מהרגיל.

מה זה יכול להיות ???

אני כבר לא יודעת מה לעשות ומה כדי לי לבדוק. אבל קשה לי מאוד לראות ואתה סובלת כך. האם יש תרופות שניתן לתת לה כדי להקל על השיעול ?

זקוקה לעזרה נואשת

תודה

איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• קריסת קנה

ד''ר תמר נרקיס
    22/08/2010

קריסת קנה היא מחלה שגורמת לשיעולים וקשיי נשימה, ופעמים רבות מלווה בברונכיטיס (דלקת בדרכי הנשימה). חשוב מאד לשמור על משקל תקין ששכן עודף משקל עלול להחמיר את הבעיה. יתכן שהכלבה זקוקה למזון דיאטטי מיוחד. התייעצי עם הוטרינר לגבי החלפת מזון וכניסה למשטר הזנה שמטרתו ירידה במשקל.
    אם השיעולים וקוצר הנשימה מחמירים, יתכן שיש מקום להעלאת מינוני הסטרואידים שהיא מקבלת. לשם כך עליך להתייעץ עם הוטרינר המטפל. בנוסף, יתכן שתהיה תועלת במתן סירופ נגד שיעול.
    במקרים מאד קשים ומסכני חיים של קריסת קנה קיימת פרוצדורה במהלכה מחדירים לתוך קנה הנשימה טבעת שאמורה למנוע את קריסת הקנה. פרוצדורה זו לא מתאימה לכל הכלבים, ולא תמיד מצליחה. הפרוצדורה נעשית רק במרכזי מומחים גדולים בארץ.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה עם קריסת קנה וברונכית כרונית

איילת
    26/09/2010

ד"ר שלום וחג שמח,

אני מתנצלת על התשובה המאוחרת פשוט הייתי מאושפזת לסרוגין בבית החולים בחודש האחרון ורק עכשיו אני שבה לעצמי.

לאור העובדה שהוטרינר שלי מצוי בימים אלו בחופשה שוחחתי עימו טלפונית והוא המליץ לי לתת לכלבה את אחד מסוגי המזון הרפואיים בשוק - (אחד מהרסטריקטים השונים) היות והוא לא בדק אותה, אני לא יודעת איזה מזון לרכוש לה

היא כלבה קטנה (קצת יותר מצ'יוואווה) ששוקלת בערך 4.5 קילוגרם. האם תוכלי להמליץ לי כיצד לבחור סוג של מזון ?? והאם זה מסוכן לתת לה אותו?

זקוקה לתשובה דחופה

אתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לתשובה... תודה

איילת
    26/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון דיאטתי

ד''ר תמר נרקיס
    27/09/2010

אם הכלבה סובלת מעודף משקל ומקריסת קנה מומלץ מאד לעבור למזון רפואי דיאטתי. אינני יכולה להמליץ על חברות ספציפיות ועל כך עליך לשוחח עם הוטרינר. קיימות מספר חברות מובילות בשוק למזון רפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם קיימת סכנה בהעברה לאוכל רפואי

איילת
    28/09/2010

ד"ר שלום,

אני מתנצלת על השאלות הרבות, אך רציתי לשאול האם זה מסוכן להעביר את הכלבה שאכלה כל חייה אוכל ביתי (עופות כו') לאוכל רפואי ?

בברכה

אתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל רפואי

ד''ר תמר נרקיס
    28/09/2010

לא, אוכל רפואי שמתאים למצבה הבריאותי של החיה מכיל את כל הנוטריינטים שדרושים לכלבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו