דם בצואה של חתולה בת 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בצואה של חתולה בת 3
    אלונה
    01/09/2010

שלום
    יש לי 2 חתולות בנות 3 בבית(הן לא יוצאות החוצה). לאחת מהחתולות לפני כחודשיים היה דם בצואה(בסוף הצואה בקצה).הלכתי לוטרינר שעשה בדיקות דם וצואה ושניהן יצאו שליליות.החתולה קיבלה כדור לתולעים,אנטיביוטיקה ואוכל רפואי.התופעה עברה ולאחרונה חזרה בשנית. החתולה משחקת עם החתולה השניה ומתנהגת כרגיל(גם אז וגם היום). אני לא יכולה לממן עוד פעם טיפול וגם לא רוצה להעביר את החתולה שלי את החוויה הזו שוב. מה יכולה להיות הסיבה לזה?יש לי עדיין מהאנטיביוטיקה שניתנה לי,לתת לה שוב? ראוי לציין שלחתולה השניה לא הייתה תופעה דומה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה של חתולה בת 3

הוספת תגובה

• דם בצואה

ד''ר עדי בן ישר
    02/09/2010

טיפות דם בצואה יכולות להיגרם מדימום אמיתי בתוך מערכת העיכול או כתוצאה מפציעה באיזור פי הטבעת. צואה כהה מאוד (שחורה) יכולה להעיד על דימום בתוך מערכת העיכול הקדמית.
    הסיבות לדימום ממערכת העיכול יכולות להיות קשורות לפגיעות כמו פציעות, בליעה של גופים זרים, מחלות זיהומיות (תולעים, זיהומים חידקיים וויראליים) ומחלות כלליות סיסטמיות כמו מחלות כבד, בעיות קרישה ועוד.
    אני ממליצה לגשת עם החתולה למרפאה וטרינרית שם יבדקו אותה ויטפלו בה במידת הצורך. רצוי להביא איתך צואה לשליחה למכון חיצוני אשר יבדוק המצאות פרזיטים

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

אלונה
    02/09/2010

תודה על התשובה.החתולה בפעם הקודמת עברה בדיקת צואה ובדיקת דם.לא התגלה בבדיקות משהו לא תקין. הצואה שלה לא שחורה אלא רגילה.הדם מופיע בסוף הצואה כטיפה קטנה. יכול להיות שאני צריכה לקנות אוכל אחר ?אשמח לתשובה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר עדי בן ישר
    02/09/2010

לצערי אין תשובה אחת לתיאור שלך. טיפת דם בסוף הצואה יכולה לנבוע מפרזיטים בצואה אותם לא בודקים בבדיקת צואה רגילה המתבצעת במרפאה (שאני מניחה שזו הבדיקה אותה ביצעתם בינתיים) אלא נשלחת למכון חיצוני. יתכן גם שזה נובע מהאוכל. החלפת מזון יכולה לספק לך את התשובה לכך. כפי שהסברתי בתשובתי הקודמת, יש עוד המון סיבות נוספות ולכן במידה ולא נפתרת הבעיה לבד, רצוי לגשת לווטרינר.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו