מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוברטונלהאפרת15/09/2010
כלבתי היקרה אובחנה. במקרה, כי ראיתי קרציה ורציתי להיות רגועה. פרעושים היו עליה לפני חודש. כשאובחנה הייתה עם חום גבוה. לפני כשלושה שבועות הייתה מקיאה מדי פעם אך ייחסתי את זה לכך שאכלה ממש מהר, וגם החלפתי אוכל בזמן הזה. באותו זמן גם עברתי דירה, אז את ההתנהגות האפטית ייחסתי למעבר.
התחילה דוקסילין לפני יומיים. אני לחוצה, הווטרינרית אומרת שהאנטיביוטיקה תעזור. אפשר לשמוע את דעתכם וקצת מנסיונכם עם הדבר הנוראי הזה? סיכויי החלמה וכו'?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוברטונלה
ד''ר עדי בן ישר16/09/2010המוברטונלה או Mycoplasma ,hemofelis הינו טפיל דם של חתולים.
טפיל זה גורם למחלה אשר נקראת אנמיה מדבקת. הטפיל מתיישב על דופן כדוריות הדם האדומות של החתול, וברגע שהמערכת החיסונית קולטת אותו היא מנסה להשמיד את הטפיל, תוך כדי הרס של כדוריות הדם האדומות. הרס הכדוריות האדומות גורם למצב של אנמיה (חסר בכדוריות דם אדומות).
חתולים אשר נגועים ב- FeLV (Feline Leukemia Virus ) וב- FIV (Feline Immunodeficiency Virus- איידס של חתולים) בעלי סיכון גבוה במיוחד. ככל הנראה וירוסים אלו מחלישים את התגובה של מערכת החיסון כנגד הטפיל ובכך מאפשרים מחלה על ידי הטפיל.
הטיפול הניתן הוא טיפול אנטיביוטי לתקופה של שלושה שבועות. במצבים חמורים, בהם הסימנים הקליניים קשים, לעיתים אף יש צורך בעירוי דם.
לפעמים יש צורך לטפל טיפול קצר בסטרואידים על מנת להאט את הרס כדוריות הדם.
על אף הטיפול, ישנם מקרים בהם המחלה תחזור מאחר וחלק מהחתולים נשארים נשאים. בחתולים אלו יש סכנה להתפרצות חוזרת של המחלה כאשר הם יכנסו למצב של סטרס (עקה).
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל את כל זה קראתי בגוגל :)
אפרת16/09/2010רציתי לשמוע קצת מנסיון אישי כווטרינרים ובעלי כלבים. וכן, גם כלבים סובלים מהמוברטונלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוברטונלה בכלבים
ד''ר עדי בן ישר16/09/2010סליחה, עניתי לך אוטומטית על המחלה הנפוצה בחתולים.
בכלבים, הטפיל גורם בדרך כלל למחלה הנקראת קדחת קרצית, והפרוגנוזה שלה תלויה בשלב בו גילו את המחלה. במידה והמחלה התגלתה בשלב האקוטי או הרדום שלה, הפרוגנוזה טובה יחסית וניתן בדרך כלל לשכוח שמחלה זו קרתה אי פעם. במידה והטפיל התגלה בשלב הכרוני של המחלה, יהיו כבר נזקים משניים לכליות, לכבד ולטחול ואז המצב מסובך יותר.
ניתן לעקוב אחר המצב הכללי של הכלב, וכן לערוך לו בדיקות דם חוזרות על מנת לבדוק את מצבו
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אפרת16/09/2010על קדחת הקרצית קראתי הרבה ולכן עשיתי לה את המשטח - כי מצאתי עליה קרציה - אבל הוט' אמרה לי שמה שיש לה מועבר מפרעוש.
היה לה חום כשהגענו לבדיקה, אז אחזור לגוגל לראות באיזה שלב אנחנו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)









