מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לגורה שלי יש חרדת נטישה?דוד15/11/2010
שלום
אני גר בבית פרטי 3 קומות. הגורה יושנת בקומת הקרקע איפה שהסלון הכניסה לבית המטבח והכל...
כל בני הבית ישנים בקומה למעלה או בקומה למטה ככה שהגורה (בת חודשיים וקצת) יושנת לבד בקומת הקרקע. בלילות הראשונים היא בכתה כל פעם שעליתי למעלה בלילה ואז ירדתי ולא התייחסתי אליה לכמה שניות ושוב היא הלכה לישון. ככה 4 פעמים בערך באותו לילה עד שהיא נרדמה . בלילה השני היא כבר ישנה לבד וככה ב3 לילות נוספים עד היום (יש לומר שהיא חדשה).
הבעיה שלי היא ביום יום, שאנחנו בבית ונגיד מישהו הולך וכל שאר בני הבית בסלון היא מתקרבת לדלת ובוכה כי מישהו הלך...
ככה גם אם מישהו עולה לקומה למעלה. ( אנחנו לא נותנים לה לעלות לקומת החדרים)
הבעיה שלי היא שלפעמים נצטרך להשאיר אותה לבד בבית וזה בעיה אם היא תבכה כל הזמן...
לדוגמא נגיד היום הייתי איתה לבד ואז עליתי להתקלח והיא התחילה לבכות עד שירדתי אחרי המקלחת...
זה כבר בעייתי כי צריך להשאיר אותה לבד ... יהיו ימים שלא נהיה בבית למשך שעתיים שלוש והיא כל הזמן תבכה...
האם יש לה חרדת נטישה? ומה יש לעשות במצב שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לגורה שלי יש חרדת נטישה? - תגובה
ד''ר תמר נרקיס16/11/2010לא ציינת בת כמה הגורה. יתכן שהיא עדיין לא רגילה להיות לבד, ושעם התנהגות נכונה שלך ושל בני הבית תוכלו להרגיל אותה לכך ולמנוע התפתחות של חרדת נטישה. ישנן שיטות שונות לטפל בחרדות כאלה, אני ממליצה לך בחום להתייעץ עם מאלף לגבי שיטות לאילוף וחינוך הגורה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)