האם לגורה שלי יש חרדת נטישה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לגורה שלי יש חרדת נטישה?
    דוד
    15/11/2010

שלום

אני גר בבית פרטי 3 קומות. הגורה יושנת בקומת הקרקע איפה שהסלון הכניסה לבית המטבח והכל...
    כל בני הבית ישנים בקומה למעלה או בקומה למטה ככה שהגורה (בת חודשיים וקצת) יושנת לבד בקומת הקרקע. בלילות הראשונים היא בכתה כל פעם שעליתי למעלה בלילה ואז ירדתי ולא התייחסתי אליה לכמה שניות ושוב היא הלכה לישון. ככה 4 פעמים בערך באותו לילה עד שהיא נרדמה . בלילה השני היא כבר ישנה לבד וככה ב3 לילות נוספים עד היום (יש לומר שהיא חדשה).
    הבעיה שלי היא ביום יום, שאנחנו בבית ונגיד מישהו הולך וכל שאר בני הבית בסלון היא מתקרבת לדלת ובוכה כי מישהו הלך...
    ככה גם אם מישהו עולה לקומה למעלה. ( אנחנו לא נותנים לה לעלות לקומת החדרים)
    הבעיה שלי היא שלפעמים נצטרך להשאיר אותה לבד בבית וזה בעיה אם היא תבכה כל הזמן...
    לדוגמא נגיד היום הייתי איתה לבד ואז עליתי להתקלח והיא התחילה לבכות עד שירדתי אחרי המקלחת...

זה כבר בעייתי כי צריך להשאיר אותה לבד ... יהיו ימים שלא נהיה בבית למשך שעתיים שלוש והיא כל הזמן תבכה...
    האם יש לה חרדת נטישה? ומה יש לעשות במצב שלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם לגורה שלי יש חרדת נטישה? - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    16/11/2010

לא ציינת בת כמה הגורה. יתכן שהיא עדיין לא רגילה להיות לבד, ושעם התנהגות נכונה שלך ושל בני הבית תוכלו להרגיל אותה לכך ולמנוע התפתחות של חרדת נטישה. ישנן שיטות שונות לטפל בחרדות כאלה, אני ממליצה לך בחום להתייעץ עם מאלף לגבי שיטות לאילוף וחינוך הגורה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו