דחוף בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף בבקשה
    רותי גו.
    16/01/2011

יש לי כלבת פקינז בת 12.7 שנים, לפני כ-4 ימים בלילה תוך כדי שינה היא התכווצה והתפתלה תוך כדי צווחות והראש מעט נשמט בחוסר שליטה, הרמתי אותה, הרגעתי בליטופים וחשתי שיש לה התכווצויות בבטן וחירחורים - לאט לאט היא נרגעה, נתתי לה מעט מים עם טיפת סוכר באמצעות מזרק (ללא מחט כמובן).
    היא אפילו אכלה מעט ונרדמה, התופעה חלפה למס' ימים ואתמול בלילה וגם הבוקר חזרה על עצמה שוב, כאשר אני מטפלת בה באותו אופן שפירטתי והיא נרגעת לגמרי תוך כחצי שעה, אוכלת, שותה (אני מרימה אותה למקום בו היא רגילה לעשות צרכים ומחזירה אותה למקומה על השמיכה, כל זאת כדי שלא תתאמץ יתר על המידה), אחרי מנוחה היא מתעוררת ו ניגשת בכוחות עצמה לאוכל ולמים שלה, למותר לציין שמזה כשבוע תיאבונה לא רב. היא אוכלת מעט, קשה לה לאכול אוכל יבש ולכן, כפי שאני עושה בד"כ מספר פעמים בשבוע, עשיתי ליום יומי - אני מכינה חזה עוף מכובס, חתוך קטן ומעורב עם מעט אורז לבן, אם היא לא אוכלת בעצמה, אני מאכילה אותה.
    אני מציינת כי היא סובלת מאיוושה בלב, ציסטה בשחלה ובעיות עיכול מזה זמן המלוות בצואה כהה ומידי פעם מקבלת טיפול במטרוג'יל בהתאם להנחיות הוטרינר שלה - גם בשבוע האחרון יש תופעה של צואה כהה, אבל לא יצא לנו להגיע לוטרינר ולכן, היא אינה מקבלת טיפול רפואי.
    לפני כשלושה חודשים היא עברה בדיקת דם בשל התייבשות, תוצאות הבדיקה היו טובות מאד מבחינת תפקודי כיליה וכבד (הסוכר היה 147, הוטרינר אמר שזה עקב ההתייבשות). אודה לכם מאד באם תוכלו פחות או יותר להודיע לי מה עשוי לגרום להתקפי ההתכווצויות , האם יש טיפול או שזו תופעת זיקנה ?. בתודה ובברכה, רותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף בבקשה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    16/01/2011

יתכן וה"התכווצויות" שאת מתארת הן עווית, שיכולה לנבוע מבעיות שונות במח או באיברים אחרים בגוף. אם את דואגת לכלבתך, עליך לקחת אותה עוד היום לוטרינר!!!!!
    יש לבדוק את הכלבה ביסודיות וייתען שהיא זקוקה לטיפול תרופתי ואף לאישפוז.

גשו לוטרינר בהקדם!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו