שאלה בנוגע לכלבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לכלבת
    דידי
    22/01/2011

שלום רב,

יש לי שאלה בנוגע לכלבת, זאת עקב העובדה שכבר שלחו אותי בעבר ללשכת הבריאות המחוזית על מקרים פחותים יותר.

יש לנו בבית גור חתולים בן כ-4 חודשים (הוא היה חלק מלהקה של גורי רחוב ולכן אנחנו לא יודעים במדויק), לפני כ-12 ימים הוא נשך אותי בכף היד בזמן משחק. הנשיכה הייתה די שטחית ונעלמה לאחר יומיים.

בכל מקרה, בזמן הנשיכה הוא עדיין לא עבר חיסון לכלבת, ואת החיסון הוא קיבל רק כשבוע לאחר שנשך אותי (7 ימים לאחר הנשיכה).

מניסיון העבר אני יודעת שצריך לשים לב במשך 10 ימים אם החיה בריאה, וכל עוד היא לא מראה סימנים/מתה אין סיבה לחשש (האם זה משנה שהוא עבר במהלך הזמן הזה חיסון לכלבת?).

השאלות שלי הן האם מומלץ בכל זאת לפנות ללשכת הבריאות המחוזית למרות שעברו כבר די הרבה ימים? וכן, האם לאחר החיסון יש עדיין סיבה לחשוש מנשיכות של החתול?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לכלבת

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לכלבת - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    23/01/2011

דידי שלום
    בנוגע לנשיכה שננשכת לפני 12 ימים, כמו שציינת מכיוון שעברו יותר מ-10 ימים, אין חשש להדבקה בכלבת.
    לא סביר שגור צעיר כל-כך יהיה נשא של כלבת, ומרגע שחיסנת אותו, גם אם יחשף למחלה לא ידבק.
    באופן כללי צריך לנסות להמנכע ממצבים בהם את ננשכת, גם אם זה תוך כדי משחק, מכיוון שפרט לכלבת, יתכנו זיהומים וסיבוכים לא רצויים.
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו