הליך הרדמת כלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליך הרדמת כלב
    אבי
    26/02/2011

שלום,

בשבוע שעבר נאלצנו להרדים את חברנו האהוב שמלווה אותנו כבר 15 שנים. כבר עבר קצת יותר משבוע ואני עדיין מתגעגע אליו וחושב עליו.

כמובן שהסיבה העיקרית שכ"כ קשה לי להתגבר על האובדן היא האובדן עצמו, אך גם הליך ההרדמה היה לי קשה מאוד. למיטב הבנתי הליך ההרדמה צריך להיות ללא כאבים לחיה - כאילו היא הולכת לישון. (האם הבנתי לא נכון את ההליך?)

לצערי כדקה לאחר זריקת ההרדמה זה היה נראה יותר כאילו הכלב שותק ולא הורדם. הוא נפל לריצפה ונשכב אך עיניו היו פתוחות, והוא אפילו חירחר קצת וכמעט הקיא, והיו גם כמה רפלקסים שקפצו (קפיצת זנב וקפיצת רגל). היה לי קשה מאוד לראות את זה והוטרינרים כל הזמן הדגישו שהוא לא מרגיש כלום. אבל לי פשוט זה היה נראה כאילו הוא מרגיש הכל ואפילו סובל.

המראה הזה מלווה אותי כבר יותר משבוע, ולמרות שאני מנסה להיזכר בימים יותר יפים עם החבר הכי טוב שלי, התמונה הזאת פשוט חוזרת כל הזמן.

שאלתי היא האם כך באמת מתנהל הליך ההמתה? האם הוא באמת לא הרגיש כלום או שהוא סבל? האם התהליך השתבש לוטרינרים והם סתם ניסו להרגיע אותי?

אציין דבר נוסף - לאחר שהוא נשכב הם ביקשו ממני להיפרד ממנו ולצאת מהחדר, כדי שלא אראה אותו מת. האם זה נורמלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליך הרדמת כלב

הוספת תגובה

• הליך הרדמת כלב - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/02/2011

אבי שלום
    אני מאוד מצטערת על אובדנך.
    לגבי תהליך המתת החסד, נשמע מתיאורך שהוא בוצע באופן תקין. מה שנראה בעינייך "כשותק" הוא כנראה מצב של הרדמה, בו יש ניתוק מהתודעה, במצב זה העיניים פקוחות ויתכנו גם תנועות כפי שתארת. העובדה שהמעמד היה לך קשה, היא נורמלית, מכיוון שאינך רגיל לראות את כלבך במצב כזה.
    לדעתי, מטרת בקשתו של הוטרינר לצאת מהחדר לפני ההמתה, היא לנסות למנוע ממך קושי נוסף ולא להסתיר הליך לא תקין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

אבי
    26/02/2011

היי ד"ר נורית פרנקל,

אני מודה לך על התגובה המהירה - זה הרגיע אותי במידה מסוימת.

שבוע טוב,
    אבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו