גור מיני יורקשייר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גור מיני יורקשייר
    Iren
    29/03/2011

שלום,
    אני נמצאת בשלבים של קניית גור מיני יורקשייר.
    אני לא מתגוררת בארץ ובמדינה שאני גרה (אוסטריה)
    מאוד קשה אם בכלל למצוא את הסוג הספציפי עם תעודות, ביררתי לגבי מדינות אחרות וגם שם זה מאוד נדיר.
    האם זה משנה לקנות כלב מסוג זה ללא תעודות כי הבנתי שיש להם בעיות גנטיות וזה לא ממש משנה אם יש להם תעודות או לא... אני חייבת לציין שכל הכלבים נמכרים מעל גיל 10 שבועות עם תילוע ועם חיסון משושה...
    האם אפשר לרכוש כלב ללא תעודות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גור מיני יורקשייר

הוספת תגובה

• גור מיני יורקשייר - תגובה

ד''ר סמדר טל
    30/03/2011

לטעמי רכישת כלב מותנית בבריאותו וככל הניתן במידע היסטורי על בעיות של הדורות הקודמים לו- למרות שאלה עלולות לצוץ או לא לצוץ. באופן עקרוני אם הכלב נבדק על ידי הוטרינר ונמצא בריא אין סיבה לא לרכוש אותו. התעודה משמעה שמי שמגדל כלב גזעי משקיע בטיפוחו ושחשוב לו שכלבו וצאצאיו יהיו בריאים. זה - כמובן - לא תמיד נכון- ובמקרים רבים הצורך בכלב יפה עולה על תשומת הלב לבעיות גנטיות ומולדות - ואין מספיק תשומת לב עדיין לנושא בקרב התאחדויות הכלבים למיניהן-אולם יש כן תשומת לב לבעיות עיקריות בהרבה מהגזעים. שורה תחתונה- כמובן שאם מדובר בבית גידול ידוע ואחראי- עדיף לקנות כלב עם תעודות- שהשקיעו וטיפחו- אולם- אם אין בנמצא- והכלב שאותו אתם רוצים לרכוש נבדק ונמצא בריא- לפחות מהבחינה הזו אין בעיה לרכוש אותו.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו