מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בגורי חתולים בני 3 ימיםאור02/05/2011
שלום ,
שלשום חתולה המליטה 6 גורים אצלי בעבודה ליד הפח .
היא לקחה 4 גורים והעבירה אותם לאן שהוא ואת השניים הנותרים השאירה אצלי בעבודה .
חיכיתי יום בתקווה שתבוא לקחת גם אותם אבל היא לא חזרה .
היום בצהריים נשברתי ולקחתי את הגורים אלי הביתה קניתי להם בקבוק ופורמולה לגורי חתולים .
אשמח אם תוכלו להסביר לי איך לטפל בהם .
בנוסף אני מנסה להיכנס להריון ובעלי היסטרי וטוען שהגורים מסכנים אותי ואת ההריון .
האם זה נכון ? האם המגע אם הגורים מסוכן לי? באיזה אמצעי זהירות אני צריכה לנקוט ?
תודה רבה ,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגורי חתולים בני 3 ימים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/05/2011שלום אור,
ראשית כל הכבוד על הדאגה והאכפתיות שהפגנת! בעונה זו אנו אכן נתקלים בגורים נטושים רבים ואכן כדאי תמיד להמנע מלהזיזם הואיל והאמהות (באם יכולות) חוזרות ודואגות להם. הזנת גורים: את הפורמולה יש לערבב עם מים פושרים (בהתאם להוראות היצרן) ולתתה לגורים מבקבוק בעל פיטמה.האכלה רצוייה היא כל שעתיים-שלוש כאשר גורים חזקים מספיק יפעילו כוח יניקה ברגע בו תמוקם הפיה בצורה נוחה בפיהם (לעיתים לוקח זמן מה עד שמגיעים לתנוחה נוחה). היניקה צריכה להתבצע עד שהגור עוזב את הבקבוק (תחילה יינק מ"ל בודדים). בגמר ההנקה יש להרטיב צמר גפן ולעסות בעזרתו בעדינות את אזור פי הטבעת- זוהי פעולה המקבילה למעשה לגירוי לעשיית צרכים שהאם יוצרת בעזרת לקוק אצל גורה לאחר גמר היניקה. מומלץ להחזיק את הגורים במקום חם עם שמיכות, שאינו חשוף כמובן לרוח או גשם (לגורים יש קושי בשמירה על חום גוף- ממש כמו לתינוקות).
לגבי הריון: הסיכון קיים במגע עם צואה מחתול הנגוע בטפיל בשם "טוקסופלסמה"(פרוטוזואה) ואשר מפרישו באמצעות אאוציסטות בצואה.
דרך ההדבקה היא על ידי בליעת אואציסטות מצואת חתול נגוע (נפוץ יחסית בחתולים צעירים) או באכילת בשר לא מבושל הנגוע באאוציסטות (אך זהו כמובן לא המקרה הנוכחי). הסכנה בטפיל היא ביכולתו לעבור שלייה ולגרום נזק עוברי, או בשלב מוקדם של ההריון הפלה /פגיעה בהתפתחות עצבית. לנשים בהריון המגדלות חתולים מומלץ לבצע בדיקת נוגדנים לטוקסופלסמה (דווקא בדיקה שתוצאתה שלילית היא בעייתית כי לא היתה חשיפה בעבר) וכן יש להקפיד על שטיפת ידיים ואי התעסקות עם הצואה. יש להדגיש כי
לצואך הדבקה הצואה צריכה לעמוד בחוץ 1-3 ימים הואיל וזהו הזמן שלוקח ליצירת "ספרוזואיטים" שמהוים את הגופיפים המדבקים, ולפכך ניקוי מיידי של הצואה יכול לסייע רבות במניעת הדבקה. ישנן נשים רבות שמגדלות חתולים בעודן בהריון, אולם כמובן שיש להיות מודעים לסיכונים ולקבל החלטה בהתאם!
בהצלחה רבה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)