דר חלופית לעיקור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דר חלופית לעיקור
    דנית
    03/06/2011

שלום,
    יש לי כלבה שצריכה לעבור בשבועות הקרובים עיקור. לפי הדת הבנתי שיש איסור מוחלט בנושא. האמת שאם לא היה לי עוד כלב זכר שיכול לזווג אותה סביר להניח שלא הייתי מעקרת אותה אבל המצב שונה ואני לא רוצה שהיא תכנס להיריון.
    האם יש דרכים חלופיות למניעת היריון??
    אשמח לשמוע תשובה בהקדם.

תודה
    דנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דר חלופית לעיקור

הוספת תגובה

• דר חלופית לעיקור - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    03/06/2011

שלום,
    קיימות מספר סיבות רפואיות בגינן מומלץ לעקר כלבות: עיקור מונע את הסיכון לפתח דלקת רחם (תופעה נפוצה למדי בכלבות שאינן מעוקרות), מפחית את הסיכון לסרטן העטינים וככלל, ישנם מחקרים סטטיסיטים מהם עולה כי כלבות מעוקרות חיות זמן רב יותר בהשוואה לכלבות שאינן מעוקרות. לשאלתך- אכן קיימת דרך נוספת למניעת הריון-מדובר בזריקות הורמונליות המשבשות את המאזן ההורמונלי הנורמלי שחיוני לייחום. זריקות אלו הנן בעלות השפעה על מערכות נוספות בגוף ותופעות הלוואי שלהן כוללות דלקות רחם, עלייה בסיכון לגידולי מערכת המין ואף סכרת, ולפיכך אינן מומלצות!
    בעלים שאינם מעוניינים, מסיבות שונות לעקר, יכולים למנוע הריונות לא רצויים על ידי מניעת מפגש עם הזכר במהלך תקופת טרום הייחום והייחום, אולם מדובר במשימה קשה..
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ד''ר נורית פרנקל
    03/06/2011

שנית שלום,
    בנוסף לאמור בתשובה הקודמת,
    יש רבנים אשר מאשרים ביצוע עיקור כל עוד הוא נעשה ע"י גוי
    ראיתי את התהליך מתבצע מספר פעמים בעמותה בה עבדתי.
    צרי קשר עם הוטרינר ובררי האם ידוע לו על וטרינרים באזור שאינם יהודים,
    זה עשוי לפתור הרבה בעיות ודילמות.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו