גורי חתולים - גמילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גורי חתולים - גמילה
    אור
    05/06/2011

שלום רב ,
    יש לי 2 גורי חתולים שאני מגלת מאז שהיו בני 3 ימים .
    אתמול הם היו כבר בני 5 שבועות .
    לא משנה מה אני עושה אני לא מצליחה לגרום להם לאכול אוכל ייבש . קניתי להם רואיל קנין בייבי קט 34 שהבנתי שזה האוכל הכי קטן שיש . ניסיתי להרטיב אותו בפורמולה שלהם , במים חמים לערבב עם פחית של A/D וכלום ): . הנקבה מוכנה ללקק את הפורמולה מצלוחית אבל הזכר גם לזה לא מוכן ודורש שיאכילו אותו מבקבוק . אני כבר ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות איתם , הפורמולה גם נורא יקרה והם כבר גדולים ואוכלי הרבה טפו טפו טפו וזה גם נורא מקשה שהם לא עצמאיים .
    בנוסף לזה אני לא מצליחה להרגיל אותם לארגז החול , זה כאילו שהם לא יודעים שהם אמורים לעשות פיפי וקקי לבד והם עושים רק עם אני מנגבת להם .
    אשמח לעזה כי אני כבר באמת לא יודעת מה לעשות .
    תודה רבה ,
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גורי חתולים - גמילה

הוספת תגובה

• גורי חתולים - גמילה - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    06/06/2011

שלום אור,
    גורי חתולים אכן צריכים להתחיל בתהליך הגמילה בגיל שלושה-ארבעה שבועות. בגיל זה השכבה השרירית של מערכת העיכול מכפילה את עובייה, ומאפשרת מעבר חומרי מזון גדולים, והפרשת אנזימי עיכול מהלבלב הופכת למשמעותית. חיות צעירות זקוקות ליותר חומרי תזונה בכדי לאפשר גדילה והתפתחות נורמאליים. אולם, לוקח להן זמן רב יותר לאכול ולעכל מזון, דבר הדורש האכלה במזון עם נעכלות גבוהה מאוד ודחוס באנרגיה.
    בתחילה מומלץ לתת מזון בצורה דייסתית, על ידי ערבול חלק אחד של מזון יבש עם מים (ניתן גם כמו שעשית -להשתמש בפורמולה שלהם לכך). אם תחילה קשה להם ניתן לרסק את הדיסה ולהכניסה למזרק, תוך כדי האכלה איטית (כדי למנוע בטעות שאיפה לריאות). יש להפחית באופן הדרגתי את המים, או תחליף החלב, עד אשר הגור אוכל מזון יבש בלבד. הגמילה של החתולים תסתיים עד גיל 8 שבועות. יש לשים לב כי עליהם לצרוך כ-30 גרם מזון יבש בגיל זה. לגבי עשיית הצרכים- ניתן לשים מעט מהשתן /צואה בארגז הצרכים על מנת לנסות ולהרגיל, אולם אל דאגה- האזרי בסבלנות וגם נושא הצרכים ייפתר- לעיתים הדבר לוקח יותר זמן לגורים מסויימים.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו