מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות בעניין גור חתלתולים שמצאתיכוכי05/06/2011
שלום רב,
לפני כשבועיים מצאנו בחצר הבית חתלתול כבן שבוע, עיניו היו עדיין סגורות. וזאת לאחר שיומיים יילל בתוך מקום המסתור, מצאנו אותו לאחר שיצא משם. הוא מטופל בקפידה, ישן עם בקבוק מים חמים, אוכל פורמולה לחתלתולים עם בקבוק הנקה, ניקיתי אותו עם מגבונים לחים, ריססתי אותו מעט עם חומר מיוחד לחתלתולים נגד הפרעושים שהיו עליו והוא מקבל הרבה חום ואהבה.
עושה את כל העיסויים ההכרחיים, בבטן לאחר האוכל ובפי הטבעת.
יש לו יציאות גם ללא העיסוי ז"א עצמאיות וספונטניות. האם זה בסדר? כי יש יום שהוא עושה הרבה קאקי ויש יום שלגמרי לא.
שאלותיי הנוספות הן: 1.הוא אוכל בארוחה בין 10 ml ל20 עם הפסקה באמצע, גרפס ומנוחה, האם זו כמות סבירה? יש לציין שגדל יפה בשבועיים אלו....
2. לעיתים הוא ישן 6- 6.5 שעות ברצף ומדלג על ארוחה, האם עליי להעיר אותו לאכול?
אני מודה שכאשר הוא ער ונניח אכל ב8 - 9 בערב אני מאכילה אותו שוב ב11 בלילה בערך עד 11.5 בתקווה שישן כל הלילה וגם אני... זה קורה רק בימים האחרונים שהוא לפעמים מושך לילה,
3. היום הגעתי מהעבודה וראיתי שעין אחת שלו סגורה כנראה מדלקת קלה... ניקיתי לו העין עם צמר גפן ותמצית תה.. מה אחכ עושים? האם להמשיך עם שיטת סבתא עוד יום ולראות אם חלף או שלא?
4. יש לו הליכה מצחיקה, נראה כי רגליו הקדמיות חזקות יותר מהאחוריות, האם זה בגלל שהוא רק בן 3 שבועות לכן הוא הולך כך, או שזה מעיד על בעיה באגן? או ברגל./ים, האם לקחת אותו לבדיקה כבר עכשיו או לחכות עוד קצת שיגדל וילך טוב יותר?
בסה"כ הוא חתלתול סקרן שכבר קופץ החוצה מהסלסילה שלו ונראה חיוני ומאושר.
אין לי ניסיון עם גורים זה הראשון שמגדלת.
תודה רבה מקווה שלא הלאטי מידיי
כוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בעניין גור חתלתולים שמצאתי - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור06/06/2011כוכי שלום,
נראה כי את מטפלת היטב סגור החתולים שמצאת: האכלה תכופה, עיסוי באזור פי הטבעת לעידוד עשיית צרכים, טיפול מונע כנגד פרעושים וחימום. שינויים בתכיפות היציאות קשורים באופן ישיר לאכילה ולפיכך,תואמים לתדירותה ולחילוף החומרים של הגור. לגבי כמות המזון: הכמות צריכה להיות שקולה לסוג המזון בו את משתמשת- על גבי האריזה מצויינים כמות המזון המומלצת לפי המשקל ויש להקפיד עליה בהתאם להוראות היצרן (ישנו שינוי כמובן בין סוגי המזון). שינה מרובה בגיל זה הנה טבעית ונורמלית! לגבי העין- בחתולים רבים ניתן לראות התפתחות של דלקות עיניים, בעיקר על רקע קומפלקס ויראלי (הוירוס השכיח הנו הרפס), לעיתים עם מעורבות חיידקית (כלמידיה) ועל כן מומלץ לגשת לוטרינר על מנת לאבחן ולטפל. דלקות עיניים אלו עשויות להתפרץ בגורים על רקע של נגיעות שפורצת בעת עקה, כשהמערכת החיסונית עודנה חלשה. בעת הביקור אצל הוטרינר מומלץ כבר לבצע בדיקה גופנית ולוודא כי קצב הגדילה תקין. הוטרינר יוכל להסביר לך על המשך גידול נכון ועל ממשק החיסונים אותו בקרוב יוכל להתחיל לקבל!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)